Yvonne Coldeweijer sorteert voor op Özcan Akyol-exit: ‘Fiasco!’

Yvonne Coldeweijer houdt er serieus rekening mee dat de carrière van Özcan Akyol over zijn hoogtepunt heen is nu hij door brulfilmpje-gate aan geloofwaardigheid heeft ingeboet. “Fiasco!”

Özcan Akyol en Yvonne Coldeweijer © RTL, SBS

De 39-jarige Özcan Akyol heeft een bizarre maand achter de rug. Hij heeft zijn ex-tv-bestie op een heftige manier aan de kant gezet en het hele land keek mee. We zagen hem op een gegeven moment in iedere talkshow suggereren dat er een filmpje van Matthijs van Nieuwkerk circuleert waarin hij groen aanloopt en als een soort Hulk begint te krijsen.

Dik en dun

Het brulfilmpje bleek in werkelijkheid zó tam dat zelfs Eus’ eigen collega’s bij Vandaag Inside zich afvragen of dit die mes in Matthijs’ rug wel waard was. Johan Derksen vindt in elk geval niet. “Als je beste vriend op de rug ligt, dan had je die moeten blijven steunen door dik en dun, want dat is je vriend”, sprak hij hem vermanend toe in VI.

Johan vindt het echt tegenvallen van Eus. “Hij heeft je nooit nodig gehad, hij heeft jou geholpen bij je carrière op tv en nu heeft hij jou even nodig en nu keer jij je van hem af. Dat kan niet.”

Fiasco

Yvonne Coldeweijer denkt dat Özcan zichzelf ernstig heeft beschadigd, zegt ze in De Juice Show. “Het gaat erover dat hij dus liegt en Eus was best wel een betrouwbaar persoon met best een betrouwbaar imago.”

Co-host Mark Koster beaamt dat: “Zeer betrouwbaar. Sterker nog, hij leest ons de les. Hij leek een beetje een soort straatjongen die het allemaal wel zag, heel relativerend was, maar hier draaide hij zich vast.”

Yvonne: “Dit was eventjes een fiasco. Dit was, nou, noem het maar een flater.”

‘Is het wel zo?’

Mark wil van Yvonne weten of Eus aan de rand van de afgrond staat. “Maar wat denk je, heeft het gevolgen voor hem?”

Ja, antwoordt Yvonne. “Zijn geloofwaardigheid en betrouwbaarheid… Kijk, de volgende keer dat hij iets zegt – het is een beetje The Little Boy Who Cried Wolf – dan denk je toch van: Eus zegt het, zou het wel zo zijn? En dáár ga je. Want dat is het moment in je relatie waarop je je partner niet meer vertrouwt en dan ga je speuren.”

Gletsjer

Als Özcan in het vervolg wéér wat beweert, zal hij tot in het eind der tijden het opblazen van dat Matthijs-brulfilmpje om zijn oren geslingerd te krijgen, denkt Yvonne.

“Ik denk dat het een soort van gletsjer is die naar beneden stort en dat we over een paar jaartjes niet zo heel veel meer van hem horen. Dat denk ik.”

Update – Akyol laat in een reactie weten dat hij alleen in Humberto en Vandaag Inside heeft gesproken over dit onderwerp.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Özcan Akyol heeft zich reeds verweerd in VI. Is dat genoeg om zijn imagoschade te herstellen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen