Yvonne bewondert pr-tactiek Dave Roelvink: ‘Ja, hij wint glorieus’

Yvonne Coldeweijer vindt de pr-tactiek die Dave Roelvink heeft gebruikt om te reageren op haar juice ontzettend slim. “Hij heeft deze discussie gewoon met glorie gewonnen.”

Yvonne Coldeweijer en Dave Roelvink © RTL

Het gebeurt zelden, maar Dave Roelvink heeft het voor elkaar gekregen: de citruspers die Yvonne Coldeweijer naar zijn hoofd heeft geslingerd is als een boemerang in haar eigen gezicht teruggekeerd. In een lang filmpje heeft Dave de juicekoningin gefileerd: hij slaat haar hierin met een aantal feiten om de oren die bewijzen dat haar juice, in elk geval deels, incorrect is.

Glorierijk

Volgens Dave is de roddel dat hij de helft van het koophuis van zijn ex Jazzlyn zou eisen alleen al onzin om de simpele reden dat zij geen koophuis heeft. En de roddel over het niet betalen van de huur van zijn showroom? Zijn bedrijf heeft geen showroom. De belangrijkste juice, over dat hij weer aan de snuif zou zitten, is door hem beantwoord met een urinetest.

Yvonne vindt het echt een heel slimme pr-tactiek, geeft ze aan in haar podcast De Juice Show. “Wat ik daar zo goed aan vind: hij pakt die details die niet kloppen, dat weerlegt hij, waardoor jij denkt dat alles wat ik heb gezegd allemaal bullsh*t is. Zo werkt het, dus hij heeft deze discussie gewoon met glorie gewonnen.”

Oude rot

Eigenlijk reageert Dave op een exemplarische manier, vindt Yvonne. “Hartstikke goed. Vind ik heel goed gedaan. Ik ben gewoon objectief. Wat hij daar doet, dat heeft hij natuurlijk niet zelf verzonnen. Dat is Frank Wisse natuurlijk allemaal, dat management zit daar achter. Daarom duurde het ook een dag.”

Yvonne prijst manager Frank. “Die vent is Ali B gewend. He knows his shit. Dat is een oude rot in het vak. Dat is een goede man. Het is ook niet voor niks dat dat een dag duurt die reactie. Dat is helemaal uitgestippeld. Dat vind ik echt respect. Dat vind ik supergoed. Echt mijn complimenten.”

Verwarde spion

Waar kwam de juice van Yvonne vandaan? “De spion is niet zomaar een spion. Dit verhaal kwam van één spion. De spion zelf acht ik als betrouwbaar, maar de informatie… Niet iedereen weet altijd precies de daadwerkelijke feiten, dus ook een spion kan soms iets gehoord hebben wat die in zijn hoofd anders maakt.”

Het belangrijkste component van haar juice, namelijk over Dave’s vermeende hernieuwde drugsgebruik, klopt volgens Yvonne wél. “Na het posten van deze video kreeg ik nog een bevestiging van een zeer betrouwbare andere spion, maar dat alleen over het feit dat hij dus niet clean is.”

90 procent

Baalt Yvonne dat haar overige juice niet lijkt te kloppen? “Dit is juice. Je weet niet altijd alles zeker, maar je kijkt gewoon in het verhaal van: vind ik het geloofwaardig of niet? Nou ga ik je zeggen: het gebeurt wel vaker dat mijn juice voor 90 procent klopt. Ik heb me daar totaal bij neergelegd en ik hoop alle andere mensen ook.”

“Dus als hij niet hard op de deur heeft geklopt bij Jazzlyn… Soit. Snap je wat ik bedoel? Dat hoort wel een beetje bij dit werk. Dit is roddelen, weet je. Of dingen hebben twee kanten. Van: hij komt iets halen, maar ze doet de deur niet open en hij gaat bonzen en hij doet een beetje wild. Heel veel dingen zijn op deze manier natuurlijk altijd interpreteerbaar.”

Bijzaken

Yvonne staat dus nog wel steeds achter haar juice over het drugsgebruik. “Laten we een scheiding maken tussen het nuchter zijn en die bijzaken. Wat er niet waar is, is dat het huis van Jazz een koophuis is, oké. Maar ik ben ook vaak zo iemand die dan denkt van: laat maar even, het komt altijd uit.”

“Hetzelfde als met dat huurhuis-koophuis-verhaal. Wat nou als daar een schikking is over toch het plaatsen van die deuren in een huurhuis waarvan hij toch nog geld wil zien. Dan klopt mijn roddel niet helemaal, maar wel bijna…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Dave Roelvink écht al zeven maanden clean is, zoals hij beweert?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen