Heftig: Arjen Lubach moet live op televisie kotsen van gravin Eloise

Arjen Lubach wordt kotsmisselijk van de lege praatjes van gravin Eloise. Zó erg zelfs dat hij gisteren live op televisie moest spugen na het voorlezen van een van haar holle frases.

Arjen Lubach © NPO

Het is volgens Arjen Lubach hoog tijd dat er een verbod komt op reclames voor fastfood. Het aantal Nederlanders met overgewicht neemt immers steeds meer toe. Volgens de presentator is de helft van de volwassenen in ons land al te dik. “Dat is Nederland tegenwoordig: huisje, boompje, buikje”, zegt de presentator in zijn Avondshow.

Chips en cola

Heel kwalijk, vindt Arjen het. “Het kost ook geld. Overgewicht kost Nederland bij elkaar 79 miljard euro per jaar, vooral omdat mensen met overgewicht vaker ziek zijn. Hoe dan ook: we moeten snel kappen met ongezonde shit eten, maar in plaats daarvan wordt het aangemoedigd met reclames en heel influencend Nederland doet ook mee.”

Arjen brengt een aantal van die influencers in beeld. “Bram Krikke maakt reclame voor cola, Monica Geuze voor hamburgers, Max Verstappen voor diabetesdrank, Lieke Martens voor chips en cola en Raymond van Barneveld was jarenlang het gezicht van de FEBO.”

Kotsen van Eloise

Is dat alles? Nee, aldus Arjen. “Zelfs de koninklijke familie maakt reclame voor ongezond eten. Hier een samenwerking van gravin Eloise met Magnum. Dan denk je: hoe komen die twee bij elkaar? Nou: ‘Eloise en Magnum vonden elkaar in de wil om ons in te zetten voor een wereld waarin iedereen zonder vooroordelen zichzelf kan zijn.’”

Van die quote wordt Arjen dus hélemaal niet goed. “Wacht even hoor, momentje.”

Hij pakt er een emmer bij en begint er in te kotsen. Nou ja, dat geluid maakt hij in elk geval. Er volgt applaus van het publiek.

‘Het gaat weer’

Arjen veegt vervolgens zijn mond af en merkt op: “Het gaat wel weer”, om vervolgens toch weer weg te duiken: “Nee, het gaat nog steeds niet.”

Oei, een behoorlijke klap in het gezicht van Eloise. Hoe dan ook: terug naar zijn onderwerp: “Mijn plan is om te stoppen met die f*cking junkfoodreclames.”

Vretende BN’ers

Als er daadwerkelijk een verbod op dat soort reclames komt, dan is dat een tegenvaller voor de graaiende Eloise en haar BN’er-vrienden. Toch is het volgens Arjen hoognodig. “Het is al zo moeilijk om die shit niet te eten, dus daar hoef je niet ook nog reclame voor te maken.”

“Kap met al die vretende BN’ers op internet en in bushokjes. Natuurlijk, mensen gaan niet opeens allemaal broccoli vreten als je Bram Krikke opsluit, maar het is wel een eerste goede stap.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Begrijpt u de kotsneigingen van Arjen Lubach?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen