Hélène Hendriks ziet tij keren, forse kritiek van tv-critici: ‘Doodsaai!’

Hélène Hendriks is lange tijd zó structureel bejubeld dat ze een beetje achterover is gaan leunen. Haar talkshow keerde zondag terug met een wel héél makkelijke line-up. “Doodsaai!”

Hélène Hendriks © NPO

Het lijkt erop dat de bewijsdrang een beetje weg is bij Hélène Hendriks nu haar talkshow een paar series goede kijkcijfers heeft gescoord. Haar praatprogramma kwam afgelopen weekend terug als De Oranjezondag en het was echt een dóódsaaie uitzending. De kijkcijfers waren dik in orde, maar de gasten en onderwerpen? Het was slaapverwekkend.

Beetje saai

Hélène moet direct ingrijpen om te zorgen dat het tij niet keert, want tv-critici zijn unaniem negatief. “Inhoudelijk was er nog best wat op aan te merken. Beetje voorspelbare gasten, beetje saaie uitzending”, zegt kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp in haar Telegraaf-column.

Het decor is ook vreselijk, vindt Tina. “Het decor leek meer op een zomers terras met een compleet tuincentrum aan planten erin dan op een rustig, smaakvol en niet afleidende tv-studiosetting.”

‘Valt zó tegen’

Dennis Jansen, de belangrijkste mediajournalist van het AD, kon zijn ogen niet geloven. “Ik dacht: misschien gaan we een verrassende gast zien of komt er iets verrassends of is er een nieuwe gast… Ja, het viel mij wel tegen”, zegt hij in de AD Mediapodcast.

Zijn beroemde collega Angela de Jong beaamt: “Ja. Ook inhoudelijk.”

Dennis: “Heel de eerste vijftien minuten ging over politiek en over Omtzigt… Nee, ik had er wel meer van verwacht. Ik vond het echt jammer.”

‘Verrast niet’

Het nieuwigheidje is ervan af, aldus Angela. “Ze moet het heel erg hebben van d’r uitstraling en van de losse sfeer aan tafel. Ik vind ook de keuze voor Rutger… die snap ik, want die twee hebben enorme chemie. Een beetje flirterig met z’n tweeën… Ja, als vaste gast, dat snap ik. Maar ik ben het wel met je eens.”

Ze vervolgt: “Ik dacht van: oh ja, deze heb ik al honderd keer bij haar gezien en ook inhoudelijk verraste het me gewoon echt totaal niet. Ze kan meer.”

Gewauwel

Hélène moet haar gastenlijst opfrissen, vindt Dennis. “Ja, weer Merel Ek, weer Pieter Cobelens. Het was lang politiek gewauwel. En een of ander onderzoek over wat als de oorlog uitbreekt. Ik vind haar echt wel prettig, maar ze moet wel met wat andere gasten komen.”

Angela: “Dat geldt trouwens ook wel voor dat rubriekje met Noa Vahle, moet ik zeggen, dat vond ik ook weer heel gemakzuchtig allemaal. Even bij Guus Hiddink langs voor een paar vraagjes. Als je je nou echt wil ontwikkelen, dan ga je iets meer de diepte in, toch?”

Liever Renze

Dennis zapte op een gegeven moment maar naar Renze Klamer. “Ja, ik ben uiteindelijk overgeschakeld naar Renze. Het wordt steeds prettiger om naar hem te kijken. Ik vond het prettig om naar te kijken, met allerlei onderwerpen.”

Angela: “Ik heb het altijd wel een prettige presentator gevonden. Hij is een journalist, wat ik al heel fijn vind en hij durft tegenwoordig ook wat meer door te vragen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Hélène Hendriks lijkt in slaap te zijn gevallen. Tijd voor een wake-up call?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen