Bizar: Marijke Helwegen vertilt zich, krimpt daarna 10 (!) centimeter

Marijke Helwegen heeft zich behoorlijk vertild en is vervolgens tien centimeter gekrompen, vertelt de societyster in de Weekend. “Ik ben gekrompen en mijn taille is korter geworden.”

Marijke Helwegen © SBS

Hoewel ze al 75 jaar is, voelt Marijke Helwegen zich nog hartstikke goed. Wel merkt ze dat ze flink kleiner is geworden. “Dat klopt. Ik was altijd vrij lang, maar sinds 2014 ben ik negen centimeter gekrompen. Ik ben echt klein geworden, mijn man torent nu een stuk boven mij uit als we naast elkaar lopen”, vertelt ze in de Weekend.

Marijke gekrompen

Marijke is helemaal in elkaar gezakt. “Mijn taille is ook korter geworden. Ik had een lange tijd maatje 34, maar dat is nu 36/38 geworden, doordat het ook daar is ingezakt. Ik heb nu geen minitaille meer zoals vroeger. Dat vind ik natuurlijk niet leuk. Ik vind het ook lastig om erover te praten.”

Het komt volgens Marijke allemaal omdat ze zich heeft vertild. “Ik had een rugblessure, omdat ik te zwaar had getild. Twee rugwervels bleken uiteindelijk ingezakt te zijn. Hiervoor heb ik in een zorgpension gelegen.”

Elke dag injectie

Hoe zorgt Marijke ervoor dat ze niet nóg verder krimpt? “Harry moet mij nu elke dag in m’n buik of bovenbeen injecteren om mijn botten sterker te maken. Over een jaar zou het veranderd moeten zijn. Ik ben zelf niet zo handig in het injecteren, daarom doet mijn man het. Hopelijk herstellen mijn botten op die manier en zak ik niet nog meer in.”

Het is echter niet uitgesloten dat de mensen straks moeten hurken om Marijke een hand te geven. “Iedereen krijgt op latere leeftijd te maken met botontkalking, ik zou er nog meer door kunnen inzakken. Om dat tegen te gaan moet ik van de orthopeed veel gaan sporten en goede voeding tot me nemen, en daarbij moet ik kalktabletten slikken.”

De zon in

Ook moet Marijke veel buiten lopen. “Het liefst in de zon, voor vitamine D. Vroeger ging ik nooit de zon in, maar sinds de orthopeed me dat heeft aangeraden, doe ik dat wel. Dat is heel belangrijk tegen de botontkalking.”

“Gelukkig kan ik nog wel hoge hakken aan als we een première bezoeken. Vaak zijn deze rond de zeven centimeter, zodat ik mijn oude lengte weer even terug heb. Dan ben ik weer hoe ik mijzelf het liefst zou willen zien.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u Marijke Helwegen graag vaker op televisie zien?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen