Marijke Helwegen rilt van VI-trio: ‘Ze zijn echt heel onaardig bezig’

Marijke Helwegen krijgt de rillingen van het Vandaag Inside-trio. Ze vindt dat de mannen van het programma heel erg gemeen zijn geweest tegen Gordon. “Kroegpraat? Wat een onzin!”

Vandaag Inside en Marijke Helwegen © RTL, SBS

Het zijn de mannen van Vandaag Inside die ervoor hebben gezorgd dat Gordon de handdoek in de ring gooide: hij vond het zó lastig om om te gaan met hun kritiek, dat hij besloot zijn hele theatertournee af te zeggen. De meeste mensen voelen daar dramaqueen-vibes bij, maar societyster Marijke Helwegen voelt vooral medelijden en compassie.

Kroegpraat

Gordon wordt volgens haar echt veel te hard aangepakt. “Ik vind sowieso dat iedereen een nieuwe kans moet krijgen. Gordon heeft geen moord begaan, de boel niet opgelicht, dus waarom zou hij niet opnieuw mogen zingen? Wie zijn al die mensen die daar alsmaar kritiek op geven?”, briest ze in de Party.

Nou ja, de mannen van Vandaag Inside dus, maar zij beroepen zich op kroegpraat. “Nee, ik vind dat helemaal geen sterk argument. Totaal niet. Ze zitten in een tv-studio. Het is geen kroegpraat. Ik vind het onaardig praten over iemand en dat moet je zeker als Gordon na acht jaar weer begint met zingen niet doen.”

Handschoenen

Waarom mogen de mannen van VI gewoon niet eerlijk hun mening geven als Gordon zo vals als een kraai zingt? Dat heeft hij zelf toch ook jarenlang gedaan in tv-shows als Idols? “Nou, want dan neem je hem zijn energie af en zijn hoop dat het weer iets wordt.”

Gordon is toch gewoon een volwassen man met ervaring in de showbizz? “Ik zeg helemaal niet dat je hem met fluwelen handschoentjes moet aanpakken, maar je hoeft hem ook niet publiekelijk, op tv, aan te vallen. Er zijn toch honderdduizenden onderwerpen waar je het over kunt hebben?”

Gewoon doorgaan

Marijke’s advies aan Gordon? “Ik denk dat Gordon gewoon moet doorgaan, zijn eigen weg moet kiezen, en zich niet uit het veld moet laten slaan.”

“Nogmaals, hij heeft geen vreselijke dingen gedaan. Ja, misschien is Gordon iets te gevoelig, maar iedereen heeft wat. Gordon heeft het recht om een nieuwe start te maken.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen