Rutger Castricum: ‘Ik zou Eus niet vergeven als ik Matthijs was’

Rutger Castricum denkt dat de vriendschap tussen Özcan Akyol en Matthijs van Nieuwkerk definitief beschadigd is, nu Eus zijn voormalige makker zo heeft bedonderd. “Hij is zó genaaid.”

Rutger Castricum en Özcan Akyol © Wessel de Groot, MAX

Wat moet Matthijs van Nieuwkerk zich verschrikkelijk bedrogen voelen door zijn voormalige goede vriend Özcan Akyol. De gevallen DWDD-ster lág al op de grond toen Eus besloot om heftige geruchten over een brulfilmpje te verspreiden. Het ging wekenlang nergens anders over in Nederland: wat zou er op dat filmpje staan waarop Matthijs zich misdraagt?

Aan de beurt

Na weken en weken bleek dat Eus de zaak schromelijk overdreven had en dat hij mensen dus zonder valide reden had opgezet tegen Matthijs. Zelfs Jan Slagter liet de presentator kort vallen nadat hij van Eus had gehoord over dat filmpje. Nu probeert de schrijver dat allemaal te downplayen, maar tjonge-jonge-jonge: het was echt niet fraai allemaal.

Rutger Castricum vindt het goed dat Eus niet is gespaard aan tafel bij Vandaag Inside. “Als je een missertje maakt… Neem bijvoorbeeld Eus. Die is hier wel aan de beurt geweest natuurlijk”, zegt hij in de rubriek In De Wandelgangen.

Mediacircus

Wilfred Genee reageert vervolgens op Rutger, maar wát hij zegt is niet duidelijk. Er zit een knip in de rubriek In De Wandelgangen en dat is nog nooit eerder gebeurd; normaal gesproken is deze rubriek live on tape. Vermoedelijk zegt Wilfred dus iets over Eus dat schadelijk voor hem is.

Wat we wél zien is dat Wilfred zegt: “Ik vind het wel grappig, weet je wel. Mensen doen zelf iets, ze zeggen zelf iets en vervolgens is het een mediacircus en dan ligt het aan andere mensen. Dat is toch heel gek?”

Oppoken

Rutger denkt dat Wilfred ook wel een rol heeft gespeeld in brulfilmpje-gate. “Ja, maar de een pookt het iets meer op dan de ander.”

Wilfred verdedigend: “Nou ja, hij zat bij Humberto toen hij het verhaal vertelde van dat filmpje!”

Rutger: “Ik ben het ook met jullie hier eens en wat Johan zei. Als hij nou heel snel had gezegd van: ‘Ik ben een beetje dom geweest’, dan was het ook heel snel klaar, denk ik. (…) Ik zie hem graag zitten. Je moet dan wel over zelfkritiek en zelfspot beschikken.”

Vriendschap

Wilfred denkt dat de vriendschap tussen Eus en Matthijs wel definitief beschadigd is. “Ik hoop voor hem dat hij er met Matthijs een beetje uit komt.”

Rutger denkt dat dat onmogelijk is. “Nee, dat kan natuurlijk niet meer. Zou jij weer met je hand over je hart strijken als je zo genaaid zou zijn?”

VI-gast Ben van de Burg antwoordt ontkennend. “Nee. Ik heb wel: als iemand me echt naait, dan ga ik niet meer met die mensen om.”

Rutger: “Ik denk: op het moment dat je zo’n vertrouwensbreuk hebt, dat het moeilijk is.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen