Niet iedereen gelooft doodswens Dennis Schoutens: ‘Eigen schuld’

Dennis Schouten zorgt voor een schok met zijn onthulling dat hij binnen nu en tien jaar een einde aan zijn leven wil maken. Maar er is ook veel ongeloof. Logisch, stelt een Volkskrant-mevrouw.

Jan Roos en Dennis Schouten © YouTube

De 28-jarige Dennis Schouten zegt nog slechts ‘enkele jaren’ te willen leven vanwege gevoelens van leegte, eenzaamheid en onrust. Het wordt volgens hem steeds erger, ondanks medicatie en therapieën. “Ik weet dat ze niet kloppen, maar krijg ze niet uit mijn lichaam”, aldus de presentator, vooral bekend van de YouTube-show RoddelPraat.

‘Koop mijn boek!’

Het valt op dat de euthanasiewens van Dennis veel wantrouwen opwekt. Sommige mensen geloven hem niet en denken dat dit puur bedoeld is om zijn nieuwe boek verkocht te krijgen. Zij vermoeden volgens de Volkskrant een nogal smakeloze pr-stunt: “Hey jongens ik wil dood, koop mijn boek!”

Emma Curvers, columnist van de krant, vindt het veelzeggend. “Roddelpraat stuit hier keihard op de morele leegte van hun zelfgeschapen wereld. Als je een cultuur schept waarin elke medemenselijkheid ontbreekt, kun je daarvoor weinig empathie terug verwachten.”

Irritante horde

Het is een kwestie van eigen schuld, dikke bult, wil Emma zeggen. “Als de waarheid niets meer voor je is dan een irritante horde op weg naar clicks, word je op enig moment niet meer geloofd.”

Ze vervolgt: “Zelfs Dennis Schouten verdient beter dan zijn eigen publiek. Zelf zegt hij dat hij zo lang mogelijk wil doorgaan met Roddelpraat, en zo kort mogelijk met leven – ik zou zeggen: draai dat om, dan help je iedereen.”

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113.

Fragment

Dennis over zijn doodswens:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is Dennis Schouten oprecht of vreest u een pr-stunt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen