Mega-onthulling: Jan Versteegh blijkt klokkenluider in zaak-Borsato

Marco Borsato schrok zich helemaal wezenloos toen tweeënhalf jaar geleden voor het eerst geruchten opdoken over seksueel wangedrag. Wie de bron daarvan was? Jan Versteegh…

Jan Versteegh en Marco Borsato © SBS, YouTube

In de glinsterende wereld van de showbizz straalt achter elke geforceerde glimlach en ieder hol compliment een stel verborgen slagtanden, klaar om genadeloos toe te slaan. Jan Versteegh weet er alles van. Na tweeënhalf jaar blijkt uit het nieuwe boek van Dennis Schouten dat hij de klokkenluider is in het geruchtmakende Marco Borsato-schandaal.

Loslippige Jan

Het is Jan Versteegh die ervoor zorgde dat Dennis’ programma RoddelPraat als eerste melding maakte van Marco’s vermeende ontucht met een minderjarig meisje, het strafbare feit waarvoor hij momenteel daadwerkelijk vervolgd wordt. “Dit is tot nu toe onze grootste scoop in de vier jaar dat we Roddelpraat maken”, zegt de presentator. “We kwamen er bij toeval achter.”

Dennis en zijn co-host Jan Roos waren op 31 augustus 2021 aanwezig bij de première van de Netflix-hit La Casa de Papel. “Voorafgaand aan het feest in Hotel Indigo in Den Haag werden we aangeschoten door een grote ster van SBS”, zegt hij, kennelijk met enig gevoel voor overstatement.

Jonge meid

Het gaat hier over Jan. Wat heeft hij daar gezegd tegen het RoddelPraat-duo? Dennis citeert hem: “Wanneer gaan jullie nou eens iets doen met dat Marco Borsato-verhaal? Hij heeft zich vergrepen aan een jonge meid. Meerdere mensen praten erover, maar niemand durft het naar buiten te brengen. Het gaat al langer rond en het wordt tijd dat het naar buiten komt.”

Zo, die Jan stond lekker fanatiek in de wedstrijd dus. “Hij vertelde me niet van wie hij het had. Maar Versteegh werkte toen al een tijdje voor Talpa en je kunt wel nagaan dat hij in iedere hoek van medialand wel iemand kent. Zo kwam het bericht ongetwijfeld bij hem terecht. En via hem dus bij mij.”

Compliment

Waarom onthult Dennis voor het eerst de naam van Jan als Borsato-klokkenluider? “Ik geef nooit mijn bronnen prijs, maar Jan Versteegh verdient een groot compliment als klokkenluider van deze walgelijke misstanden rondom Marco Borsato.”

Dennis vond de informatie betrouwbaar genoeg om er groot mee uit te pakken in RoddelPraat. “Ja, want kort daarna hoorde ik van een RTL-ster dat John van den Heuvel onderzoek aan het doen was in deze zaak. Ik dacht: als híj onderzoek doet, dan moet het dus waar zijn.”

Wijzende vinger

Na wat dreigende woorden van het advocatenechtpaar Knoops was Dennis overigens wel een beetje nerveus, geeft hij toe. “Toen kneep ik ‘m wel een beetje. Het nieuws dat we hadden gebracht, werd niet gezien als een onthulling, maar als een beschadiging van Borsato.”

“Gelukkig deed de moeder van het betreffende meisje daarna vrij snel aangifte tegen Marco Borsato vanwege seksueel misbruik. Ook kwam Tim Hofman met zijn beruchte aflevering van BOOS vol beschuldigingen rondom The Voice. Zo verdwenen de wijzende vingertjes richting ons.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jan Versteegh: klokkenluider die complimenten verdient of toch een beetje een gluiperd?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen