Mischa Blok racistisch bejegend bij RoddelPraat-event: ‘Tjing tjang’

Mischa Blok is racistisch bejegend op een evenement van RoddelPraat, waar het boek van Dennis Schouten werd gepresenteerd. “Ik ging zitten en toen hoorde ik achter me: hé Tjing Tjang.”

Dennis Schouten en Mischa Blok © Instagram, Ruud Baan

NPO Radio 1-presentatrice Mischa Blok doet een hoop om zich te verdiepen in de gasten die ze interviewt op de radio. Zo was ze recentelijk te gast bij de boekpresentatie van RoddelPraat-ster Dennis Schouten en tussen zijn doelgroep voelde ze zich niet per se comfortabel. Ze zag van dichtbij hoeveel politiek incorrecte mensen er zijn.

Tjing Tjang

Het was wat ongemakkelijk, geeft Mischa aan. “Wat me wel opviel is als ik dan in zo’n zaal zit bij jouw boekpresentatie… Zo’n volle zaal waar jullie de ene na de andere politiek incorrecte grap maken… Dan denk ik wel van: ja, er zijn heel veel mensen die dit wel heel leuk vinden”, vertelt ze in haar programma MISCHA.

Dennis daarop: “Jij werd daar herkend. Ben jij door een van die duizend mensen racistisch bejegend?”

Mischa: “Ehhhmm, nou, toevallig… Ik ging zitten en toen hoorde ik zo achter me van: hé Tjing Tjang. Nee, nu mag je niet lachen! Toen dacht ik: o, ja, ja…”

‘Ik zei niks’

Dennis moet erom lachen, omdat hij juist het punt wilde maken dat zijn achterban niet racistisch is. “Iemand sprak jou ook echt aan?!”

Mischa: “Ja, toen dacht ik: o ja, in deze setting zit ik hier.”

Dennis: “En wat zei je toen terug dan?”

Mischa: “Nou ja, niks.”

Dennis: “Je hebt geen hallo teruggezegd?”

Verbaasd

Mischa slaat op zo’n moment dicht, legt ze uit. “Nee, op dat soort momenten… Eigenlijk weet ik op zo’n moment niet zo goed wat ik moet zeggen. Dan ben ik altijd een soort verbaasd ofzo.”

Dennis: “Ik vind dit echt zo schaamteloos dom als dat is gebeurd.”

Mischa: “Het is niet dat ik er een rotavond van heb gehad, hoor.”

Dennis: “Nee, jij kunt het hebben. Ik denk dat dat jouw leven heel veel makkelijker maakt, maar dat dat toch is gebeurd… Haha, het is vreselijk dom.”

In het water

Waarom moet Dennis om de anekdote lachen? “Ik denk dat ik het grappig vind omdat jij het zegt en omdat ik een punt wilde maken die helemaal in het water viel, maar als ik daar zou staan, dan zou ik me op dat moment wel schamen en ongemakkelijk voelen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen