Dennis Schouten ontkent dat doodswens een publiciteitsstunt is

Dennis Schouten ontkent dat zijn doodswens een soort publiciteitsstunt is, bedoeld om de verkoop van zijn biografie aan te jagen. “Ik verdien maar één euro per verkocht boek!”

Dennis Schouten © RTL

Nog maar 28 jaar, maar nu al klaar met het leven: het nieuws dat Dennis Schouten binnen enkele jaren een einde aan zijn leven wil maken is keihard binnengekomen. Maar vanwege zijn rellerige achtergrond – hij is de presentator van RoddelPraat – zijn er ook veel sceptici. Zij denken dat hij alleen maar de verkoop van zijn nieuwe biografie wil stuwen.

Een pr-stunt?

Dennis ontkent nu dat er sprake is van een pr-stunt. “Meest gestelde vraag: Is dit een pr-stunt om een boekje te verkopen of is dit echt? Ik verdien ongeveer één euro per verkocht boek. Het zou ontzettend gestoord zijn als ik zo’n verhaal verzin om een boek te verkopen”, schrijft hij op X.

Wanneer je existentiële wanhoop minder waard is dan een kop koffie… RTL Boulevard-ster Rob Goossens verbaast zich erover. “1 euro maar? Dan ben je opgelicht.”

1 euro per boek

Dennis weet het niet. “Ik heb er geen verstand van. Beginnende uitgeverij, alles is uitbesteed. Dit heeft me ook niets gekost. Ja, veel tijd.”

Jan Dijkgraaf, de biograaf van de Meilandjes, verbaast zich erover. “Beroerd onderhandeld.”

Ene Robbert cynisch, verwijzend naar de smaadzaak tegen Maxime Meiland: “Maar die van Dennis mag dan wel weer in de handel blijven.”

‘Dat is te smerig’

Columniste Hester Zitvast gelooft niets van critici die stellen dat Dennis’ doodswens een pr-stunt is. “Ik geloof dat niet. Echt niet. Met dit onderwerp stunten is te smerig, zelfs voor RoddelPraat (hoop ik)”, schrijft ze in Flair.

Ze vervolgt: “Ik vind het meer dan moedig dat Dennis dit durft te bespreken. Kies de woorden voor je eventuele reactie aan Dennis zorgvuldig, ook al doet hij dat zelf niet altijd. Er lezen misschien ook mensen mee die in eenzelfde worsteling met het leven zitten. Soms is zwijgen ook prima.”

Wat vindt 113?

Wat vindt 113 Zelfmoordpreventie er eigenlijk van dat Dennis zo openhartig is over zijn doodswens? “Het is niet een bericht dat jongeren moed geeft, het kan juist triggeren of moedeloos maken. Mensen kunnen zich erin herkennen en denken; moet ik dan ook maar denken aan een einde?”, zegt persvoorlichter Scarlet Hemkes in Margriet.

Het is nu ook drukker op de zelfmoordlijn, vertelt ze. “Hoewel we uiteraard niet kunnen zeggen wat de oorzaak hiervan is, werd het nieuws wel meerdere malen benoemd door hulpvragers. Mensen hebben het gezien, herkennen het en willen erover praten.”

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het goed dat Dennis Schouten zijn doodswens bespreekbaar maakt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen