Bizar: ‘Wilfred Genee laat collega (25) stomdronken in auto stappen’

Wilfred Genee heeft zijn oud-collega Dennis Schouten op toentertijd 25-jarige leeftijd stomdronken in de auto laten stappen. “Ik ben gelukkig veilig thuisgekomen”, vertelt hij.

Wilfred Genee en Dennis Schouten © YouTube

Tegenwoordig zijn ze met elkaar gebrouilleerd, maar jarenlang gingen ze zeer vriendschappelijk met elkaar om: Dennis Schouten en Wilfred Genee. Ze vierden in het coronajaar 2020 zelfs kerst met elkaar; Dennis mocht op tweede kerstdag aanschuiven bij het kerstdiner, dat toen bestond uit kipwraps. Vlak daarna liep het echter goed mis tussen de twee.

Megaruzie

Dennis werd door Talpa ontslagen als verslaggever van Wilfreds radioshow. Het bedrijf wilde alleen verder met Dennis als hij zou stoppen met RoddelPraat, maar dat weigerde hij. Wilfred liet zijn muze met het grootste gemak vallen. Hij gaf aan begrip te hebben voor het ontslag van Dennis en zette hem neer als iemand die erg foute carrièrekeuzes maakt. 

De ruzie bereikte in de zomer van 2021 zijn climax: Wilfred verklapte op de radio dat Dennis mee zou doen aan Expeditie Robinson, wat hem gedoe met de productie opleverde. “Het is een achterbakse, smerige kwal. Dan ben je gewoon een t*ringlijer“, brieste Dennis. In de herfst van dat jaar zette hij Wilfred meermaals neer als vreemdganger.

Teleurgesteld

Nu, jaren later, blikt Dennis in zijn nieuwe boek – dat vanaf vandaag verkrijgbaar is – terug op zijn fittie met Wilfred. Hij is om te beginnen ‘erg teleurgesteld’ dat Wilfred zich zo makkelijk neerlegde bij zijn Talpa-exit. “Hij zei alleen maar: ‘Hier kan ik niets aan doen.’ Hij had ervoor kunnen gaan liggen en kunnen zeggen: Dennis hoort bij het programma.”

“Daarmee had hij wel het verschil gemaakt tussen een zakelijk contact en een vriendschap. Maar dat was het hem niet waard. Dat is een keuze. Kijkend naar de bedragen die hij daar verdient, begrijp ik dat achteraf natuurlijk wel. Het contact met Wilfred bleef in eerste instantie nog goed.”

Robinson-ruzie

Door dat Robinson-gedoetje explodeerde hun verstandhouding echter en sindsdien is Dennis goed klaar met Wilfred. Hij klapt nu ook uit de school over het kerstdiner dat ze toen hadden. “Er was een halve fles Bacardi in huis. Die hadden Wilfred en ik samen leeggedronken. Lili (zijn vrouw, red.) heeft er een hekel aan als Wilfred drinkt.”

“Dat vindt ze niet leuk en ze liet dat duidelijk merken. Toen de Bacardi op was, kondigde ze aan dat ze naar bed ging. Wilfred zei dat hij nog even met mij bleef zitten. Hij bleek nog een fles whisky te hebben, die hij had gekregen van voormalig No Surrender-voorman Henk Kuipers. Ik ben op zich geen whiskydrinker, maar beter dat dan niks.”

Dronken in auto

Die hele fles hebben ze samen opgemaakt, aldus Dennis. “Veel gepraat, veel gelachen, gezellig. Wilfred was hagelsteendronken. Hij zat voorover te suffen in zijn stoel. Ik zei dat ik maar naar huis ging. Daarop gooide hij zijn autosleutels naar me toe, van zijn nieuwe Audi. Maar ik was in mijn eigen auto.”

“Die stond al de hele avond voor zijn huis geparkeerd, maar dat besef had hij kennelijk niet meer. Heel slecht natuurlijk, maar ik ben inderdaad achter het stuur gestapt en naar huis gereden. Gelukkig veilig thuisgekomen. De volgende ochtend appte ik Wilfred. Ik kon zien dat het berichtje niet werd bezorgd: één grijs vinkje.”

Lili woest

Dennis heeft vervolgens Lili gebeld. “Om te vragen of het goed ging met Wilfred. Ze zei: ‘Hij ligt nog in bed. Die man is ziek!’ Lily was hartstikke kwaad dat we zoveel hadden gezopen. Ze vroeg hoe ik thuis was gekomen. Ik zei: ‘Met de taxi.’ Dat moest ik namelijk van Wilfred zeggen als ze ernaar zou vragen.”

Het is immers onverantwoord om iemand dronken in een auto te laten stappen. “Lili geloofde me niet, omdat ze wist dat ik met mijn eigen auto was gekomen. En die stond er nu niet meer.”

Volgens Dennis is dit niet de laatste keer dat hij de vrouw van Wilfred boos aan de lijn heeft gehad. Wat er nog meer is voorgevallen? Dat onthult de RoddelPraat-ster in zijn nieuwe boek

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Wilfred Genee zijn bank had moeten aanbieden om te overnachten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen