André van Duin en Janny van der Heijden blijken privé níet bevriend

André van Duin en Janny van der Heijden zijn op televisie uitgegroeid tot een geliefd tv-duo, maar ze blijken privé níet bij elkaar over de vloer te komen. “Zelfs niet op verjaardagen.”

André van Duin en Janny van der Heijden © Elvin Boer, MAX

Hun samenwerking in Heel Holland Bakt heeft geleid tot een heus tv-duoschap: André van Duin en Janny van der Heijden boeken met z’n tweeën flink wat kijkcijfersucces. De chemie spat van het scherm, maar hoe zit dat als de camera’s uitstaan? Dan hebben ze het óók leuk, maar daar houdt het ook wel mee op. Privé zien ze elkaar niet.

Geen vriendschap

Eigenlijk is dat tv-duoschap een beetje organisch ontstaan, legt André uit in de Party. “Inmiddels zijn Janny en ik een soort meneer en mevrouw De Bok geworden, iets wat gewoon zo is gegroeid. Dat er andere programma’s bijkwamen, was ook niet gepland, het bootje varen en laatst Denkend Aan Zwitserland.”

Hoe dat buiten de opnames om zit? “Nee, wij komen niet bij mekaar thuis, gaan privé niet veel met mekaar om. Dat komt er gewoon niet van. Janny en ik zien elkaar echt onderweg, zoals bij premières, en bij het bootje varen en bij Heel Holland Bakt zien wij mekaar veel.”

Acht weken lang

Het is leuk op de set en daar houdt het wel mee op, aldus André. “We doen er acht weken over om een heel seizoen van Heel Holland Bakt op te nemen. Elke week zijn er twee draaidagen en dat zijn twee heel gezellige dagen.”

De kijkcijfers stemmen hem zeer tevreden. “Nee, dat went niet. lk was weer verbaasd. De eerste aflevering van het achtste seizoen hadden we zonder uitgesteld kijken 2,2 miljoen kijkers. Met uitgesteld kijken erbij, waren het iets meer dan 2,8 miljoen kijkers. (…) Mensen zijn blij dat er iets gebeurt op televisie wat niet met oorlog te maken heeft.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen