Johan Derksen had zelfde beveiliger als Beatrix: ‘Heel nare vrouw’

Johan Derksen heeft inside information over prinses Beatrix en trekt op basis daarvan – op de nationale televisie – de conclusie dat ze een ‘heel nare vrouw’ is. “Je kunt d’r wel vermoorden!”

Prinses Beatrix en Johan Derksen © RVD, SBS

Prinses Beatrix is precies 33 jaar lang de koningin van ons land geweest. Ze is bij veel mensen geliefd, maar in elk geval niet bij Johan Derksen. “Ik heb haar nooit sympathiek gevonden. Ik kan wel even een anekdote vertellen: ik had een beveiliger en voordat hij mij beveiligde, heeft hij jarenlang Beatrix en Juliana beveiligd”, zegt hij in Vandaag Inside.

‘Je kunt d’r wel wat!’

Wat heeft die beveiliger allemaal verklapt over Beatrix? “Hij zegt: ‘Ik stond een keer met m’n gezin met de auto al ingepakt om op vakantie te gaan: alarm. We moesten ogenblikkelijk met loeiende sirenes naar Drakensteyn, naar Beatrix. En toen kwamen we daar en ze wou een half uurtje gaan zwemmen.’ Hij zegt: ‘Dan kun je d’r wel vermoorden.’”

Haar voorganger, Juliana, was veel sympathieker, aldus deze beveiliger tegen Johan. “Die vertelde: ‘Juliana was een schat van een vrouw en had met de kerst altijd een klein cadeautje voor al die beveiligers.’”

Nare vrouw

Wilfred Genee schrikt van die opmerking over dat de beveiliger Beatrix ‘wel kon vermoorden’. “Dat heeft hij niet gedaan, neem ik aan?”

Johan: “Nee, natuurlijk. Je moet paraat zijn, hè, als er alarm is, maar dat was een nare vrouw om mee om te gaan en die uitstraling heeft ze ook. Ik weet nog wel dat ze een keer een nieuw regeringstoestel heeft besteld en de kleur van de nieuwe bekleding stond haar niet aan. Toen moest de bekleding eruit en gesloopt worden en zij moest nieuwe bekleding.”

Eigen informatie

Wilfred vindt het merkwaardig hoe loslippig dat ex-lid van de koninklijke hofhouding kennelijk is. “Dat komt ook van die bewaker of niet?”

Johan: “Nee, nee, dit weet ik uit eigen informatie. Doorgaans betrouwbare bron.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Johan Derksen te hard oordeelt over prinses Beatrix?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen