Gijs Rademaker op matje, schopt prullenbak omver op redactie

Gijs Rademaker heeft een grote woedeuitbarsting gehad op zijn werk en daarbij heeft hij ook een prullenbak omver geschopt. “Daarvoor ben ik wel op gesprek moeten komen.”

Gijs Rademaker © Samuel van Leeuwen

Is er dan echt níemand die zich normaal kan gedragen op het Mediapark? Zelfs de brave opiniepeiler van RTL, Gijs Rademaker, blijkt het af en toe hoog in de bol te hebben. Als hem op de radio wordt gevraagd of hij ook wel eens een woedeuitbarsting heeft, geeft hij toe dat er een incident heeft plaatsgevonden met een omver geschopte prullenbak.

Prullenbak omver

Wat is er gebeurd? Gijs vertelt in The Friday Move: “Ja, ik ben wel eens boos geworden dat collega’s tegen mij zeiden: ‘Oké, die prullenbak had je niet omver moeten schoppen.’ Dat vonden ze dan best wel heftig. Dat heb ik ook echt gedaan.”

Hij vervolgt: “Verder dan dat ben ik oprecht – tenminste, naar eigen weten – niet gegaan. Echt niet. Maar ook daar kreeg ik vervolgens wel echt een gesprek over. Toen dacht ik: o, ja.”

Woedeaanval

Waar was Gijs dan zo ontzettend boos over? “Dat kan ik me niet eens meer herinneren, maar die prullenbak, dat vergeet ik niet.”

Belachelijk gedrag zoals het omver schoppen van prullenbakken wordt anno 2024 niet meer geaccepteerd. Gijs is lerende. “Ik ben al bijna vijftien jaar presentator en leider van teams. Mijn punt is gewoon dat je op een gegeven moment ook niet doorhebt hoe je profiel verandert en hoe mensen anders met jou omgaan.”

Een hele grote ster

Gijs is immers uitgegroeid tot Een Hele Grote Ster en daardoor gaan de mensen volgens hem anders met hem. “En ze reageren anders op wat jij zegt. Dat is het moeilijke.”

Hij besluit: “Ik vraag me af: heb ik de laatste tien of vijftien jaar de sfeer wel goed gezien? Ik kom dus bij een programma vandaan waar ik het niet heb gezien, EenVandaag. Daar heb ik het niet meegemaakt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gijs Rademaker durfde zijn mening over Matthijs niet te geven uit angst voor zijn baas Peter. Laffe journalist?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen