Marc-Marie Huijbregts: ‘Yvonne moet zich laten onderzoeken!’

Marc-Marie Huijbregts slaat terug naar Yvonne Coldeweijer. De cabaretier stelt dat de juicekoningin zich hoognodig ‘eens een keer moet laten onderzoeken’. “Dit is echt heel raar.”

Marc-Marie Huijbregts en Yvonne Coldeweijer © RTL

Het is een behoorlijke rel geworden: Marc-Marie Huijbregts heeft in zijn showbizzpodcast gesuggereerd dat Bastiaan Ragas een alcoholist is. Zijn letterlijke woorden: “Ik heb het idee – maar goed, dat mag je natuurlijk nooit hardop zeggen – (begint opeens te fluisteren, red.) dat ie veel drinkt ook. Maar dat weet ik niet.”

Ordinair roddelen

Yvonne Coldeweijer vindt dat hypocriet, omdat Marc-Marie continu roept dat zijn podcast boven de juicekanalen staat en juist positief is. “Maar dit is gewoon ordinair roddelen! Dit is niet eens met een bron en hij heeft ook geen hoor en wederhoor gedaan. Wat mij allemaal verweten wordt, dat doen al die mensen zelf ook.”

Waar Yvonne nooit wegloopt voor haar juice, probeert Marc-Marie nu onder zijn eigen uitspraken uit te komen. De cabaretier doet opeens net alsof hij het allemaal nooit gezegd heeft, maar daar prikt Bastiaan zélf al eenvoudig doorheen.

Bingokaart

Je kunt een bingokaart maken van de reflexen waar BN’ers in schieten als hun pittige uitspraken plotseling tot ophef leiden. ‘Je moet het in de cóntext horen!’, zeggen ze dan. Of: ‘Het was ironie!’ En anders wel de dooddoener: ‘Het is uit zijn verband gerukt!’. Etcetera, etcetera. Maar er gewoon voor uitkomen? Dat zit er vaak niet bij.

Ook Marc-Marie maakt zich hier schuldig aan. Hij heeft Bastiaan helemaal geen alcoholist genoemd, zegt hij. Welnee! Hij súggereerde het alleen maar. Ah, dan is het goed…

Aangevallen

Marc-Marie vindt het dan ook onterecht dat Yvonne hem terechtwijst. “Het is echt wel heel bijzonder, vind ik: ik ben door niemand minder dan Yvonne Coldeweijer aangepakt dat ík te ver zou gaan”, zegt hij lachend in zijn podcast ‘Marc-Marie en Jan zijn voor niemand bang‘.

Hij vervolgt: “Sorry, ik wil verder niemand beschadigen, en zeker Yvonne Coldeweijer en haar familie niet, maar ik vind het nogal wat dat zij zegt dat ik te ver ga als ik iets zeg over Bastiaan Ragas. Ik heb niet over Bastiaan Ragas gezegd dat hij alcoholist was. Ik heb het woord alcoholist nooit in mijn mond genomen.”

Wel excuses

Hier schiet Marc-Marie dus in die standaardreflex. “Ik heb gezegd dat ik het idee had dat hij best wel veel dronk. Nou, daarvan wil ik wel graag tegen Bastiaan zeggen dat dat misschien stom was van mij om te zeggen. Ik wil mijn excuus aan gaan bieden.” Ah, Marc-Marie heeft het allemaal niet gezegd, maar toch ziet hij aanleiding voor excuses.

Co-host Jan Uriot: “Bastiaan drinkt veel biertjes in dat programma (Race Across The World, red.) en daar hadden wij het even over. Het is natuurlijk zo dat Yvonne erop aanslaat dat wij altijd gecommuniceerd hebben dat wij een vriendelijke en aardige podcast zijn. Zij zegt: ‘Die Marc-Marie is helemaal niet zo aardig meer.’”

Zoete juice

Marc-Marie haalt vervolgens uit naar de juice van Yvonne. “Nee, wij denken altijd: wij maken zoete en lekkere juice, en Yvonne maakt een beetje zo van die juice waarvan je denkt (trekt vies gezicht en maakt smalgeluiden, red.): dat neem ik niet een tweede keer. Zo’n juice maakt zij.”

Dan belt hij Bastiaan op, waarna Marc-Marie zijn toneelstukje nog een keer opvoert: “Ik wil even tegen jou zeggen, Bastiaan, dat ik het woord alcoholist nooit heb genoemd.”

‘Of all people!’

Waarom belt hij dan? Marc-Marie: “Om sorry te zeggen dat ik had gesuggereerd…” Verbetert zich snel: “Op een of andere manier denken mensen dat ik gesuggereerd heb… Die Yvonne Coldeweijer of all people vindt dat ik te ver ben gegaan, terwijl ja… Yvonne Coldeweijer, laten we eerlijk zijn… Ik dacht: nou, ik wil er toch heel graag een telefoontje aan wagen.”

Bastiaan schiet met zijn reactie in de roos: “Nou, dat vind ik wel heel sportief van je. Dat het dan ook meteen in de podcast komt! Dat het zo oprecht ook is! Dat vind ik echt heel mooi.”

Onderzoeken

Na het telefoongesprek met Bastiaan deelt Marc-Marie nog één laatste sneer uit aan Yvonne. “Yvonne Coldeweijer moet zichzelf nog wel eens een keer laten onderzoeken, want het is echt heel raar dat zij vindt dat ik te ver ga als ik dat zeg, terwijl god weet wat zij allemaal zegt…”

“Daar mogen we wel mee afsluiten, vind ik.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het flauw dat Marc-Marie er een woordenspel van maakt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen