Gijs Rademaker afgekat door René van der Gijp: ‘Wat een saaie l*l’

Gijs Rademaker, de opiniepeiler die promotie heeft gemaakt van het touchscreen naar de talkshowtafel, krijgt een flinke kat van René van der Gijp. Hij begrijpt RTL niet: ‘Wat een saaie l*l.”

René van der Gijp en Gijs Rademaker © SBS, RTL

Hij is het Rupsje Nooitgenoeg onder de opiniepeilers: Gijs Rademaker. Hij vertrok bij EenVandaag omdat hij ‘meer‘ wilde. En toen die rubriek hem van de buis haalde na de bekendmaking van zijn transfer naar RTL, schreeuwde hij moord en brand. Helemaal beledigd was hij erover dat hij geen koninklijke afscheidsceremonie kreeg bij AvroTros.

‘Jezus, jongens!’

Gijs is inmiddels helemaal geland bij RTL en we zien hem zo ongeveer elke avond aan de talkshowtafel zitten. Dan mag hij vertellen wat hij die middag allemaal gepeild heeft op zijn kantoor. Too much, vindt René van der Gijp het. Volgens de Vandaag Inside-ster hadden ze die Gijs gewoon lekker naast een touchscreen moeten laten staan.

Het is geen aanwinst, vindt René. “Jezus, jongens. Nee, die Gijs Rademaker dat is een perfecte… Hoe noem je zo iemand? Opiniepeiler. Een opiniepeiler. Maar dat was hij bij de NOS. De publieke omroep. Dat deed hij prima. Dan kwam hij in beeld en dan deed hij duiden. Nou, prima. Maar nu hebben ze bij RTL besloten om hem aan tafel te zetten.”

‘Wat een saaie l*l’

René vindt het niet om aan te zien. “Het is een saaie l*l, jongen! Dat is niet normaal meer! Dan denk ik: doe nou gewoon opinie, en weg! Even duiden en weg! Maar nu gaat hij ook… En hij is ook zo… Het is een héle correcte jongen, weet je wel. Een hele lieve, correcte jongen, maar zó’n saaie l*l. Dan denk ik: dat zit gewoon vijf kwartier aan tafel.”

Johan Derksen vindt het wel meevallen. “René, wat je nou zegt: ik stoor me helemaal niet aan hem. Ik vind het een hele sympathieke jongen.”

René: “Een hele correcte jongen, maar hij zegt niks! Behalve als hij die opiniepeilingen doet.”

‘Zó correct’

Johan springt in de bres voor Gijs, de Benjamin Button van het Mediapark (die man is 45). “Ja, nou, de peilingen vind ik hem een uitmuntend in en dan kan hij het ook heel leuk brengen, maar ik begrijp wel dat ze hem laten zitten, want het is wel een leuke jongen aan tafel.”

Rutger Castricum wijst er wel op dat Gijs zo correct reageerde toen Hugo de Jonge weigerde om excuses te maken voor zijn Lucille Werner-grapje. René: “Daar stoorde ik me dus aan! Ook gelijk dat: ‘O, o, o, o!’ Kom op man! Het is zo correct ook.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gijs Rademaker krijgt een steeds prominentere rol aan talkshowtafels. Too much?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen