‘Vieze’ NPO-bobo Remco van Leen is man van Anniko van Santen

Remco van Leen, de televisiebaas van de NPO, is op non-actief gezet na juice van Yvonne Coldeweijer. Hij zit ‘in de put’ en zijn beroemde vrouw zeer waarschijnlijk ook: Anniko van Santen.

Anniko van Santen en Remco van Leen © AvroTros, NPO

Het houdt maar niet op bij de NPO. Je begint inmiddels te denken dat die P voor pervert staat, zo erg gaat het er daar allemaal aan toe. Het nieuwste foute figuur dat rondloopt op de burelen? Remco van Leen, de televisiebaas van de NPO die Frans Klein heeft opgevolgd. De Frans Klein die op non-actief werd gezet vanwege wegkijken bij de DWDD-terreur.

Betast en aangerand

Wat heeft Remco nou weer op zijn kerfstok? “Tientallen vrouwen hebben aangegeven te zijn betast, aangerand en seksueel te zijn geïntimideerd door Remco”, zei Yvonne Coldeweijer afgelopen weekend op haar juicekanaal. “Toch heeft het bestuur hem willens en wetens aangesteld. Hoe is dit mogelijk?”

Oftewel: NPO-bazin Frederieke Leeflang lijkt te hebben weggekeken. En volgens Tina Nijkamp is haar functie bij de publieke omroep daardoor ook al aan het wankelen gebracht.

Non-actief

De NPO heeft hem nu op non-actief gezet. Er komt een ‘feitenonderzoek’. “Van Leen heeft aangegeven zich niet te herkennen in de beweringen, maar neemt ieder signaal zeer serieus. Hij zal daarom zijn volledige medewerking verlenen aan dit feitenonderzoek, dat door een onafhankelijke partij zal worden uitgevoerd”, zegt een woordvoerder.

Zowel Remco als de NPO waren naar eigen zeggen op de hoogte van één melding waarin sprake zou zijn van mogelijk grensoverschrijdend gedrag tijdens zijn werkzaamheden bij de toenmalige TROS. “Die melding bereikte de NPO kort na zijn aantreden als waarnemend Directeur Video NPO. De NPO heeft daarop onmiddellijk actie ondernomen.”

Ze hebben een beetje gepraat en daarna mocht hij verder.

Man van Anniko

Wat zegt Remco er zelf over? De Telegraaf meldt dat hij zaterdag nog categorisch ontkende: “Dit is klinkklare onzin.” Later die dag veranderde dat in: “Ik zit echt wel in de put nu en mijn hoofd is in de war.”

En nu staat hij dus op non-actief. Arme Anniko van Santen. Verliest zij als presentatrice van Opsporing Verzocht gezag door haar man die behoorlijk fout lijkt? “Hij heeft ook bizar veel affaires gehad met productiemeiden die hogerop wilden komen”, meldt Yvonne. “Act surprised.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat NPO-bazin Frederieke Leeflang ook ontslagen moet worden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen