Maxime Meiland krijgt kritiek van Wilfred Genee: ‘Dit vind ik gek’

Maxime Meiland krijgt een reprimande van Wilfred Genee. Hij vindt het heel erg merkwaardig dat ze zich laat betalen om mee te doen aan Stoptober. “Dat is toch gek?”

Wilfred Genee en Maxime Meiland © SBS 6, YouTube

Veel BN’ers vinden het belangrijk om hun maatschappelijke betrokkenheid te tonen. Het mes snijdt immers aan twee kanten: ze doen iets goeds en ze worden er zelf imagotechnisch ook beter van. Maxime Meiland is daar heel opportunistisch in: ten tijde van Chateau Bijstand zette ze zich bijvoorbeeld eventjes in voor Stichting Babyspullen.

Triest verhaal

Na die tv-reeks heeft die stichting gewoon nooit meer wat van Maxime gehoord. “Maxime zou ambassadeur voor de stichting zijn”, zei de directeur onlangs. “Daar is verder geen invulling en opvolging aan gegeven. Korte tijd heeft ze een inzamelcontainer van ons gehad. De activiteiten die daarbij hoorden, bleken niet te passen, dus dat is vrij snel gestopt.”

Haar liefdespartner Leroy was woest over de kritiek en sprak twee weken geleden bij Shownieuws van een ’triest verhaal’. “Jullie zouden eens moeten weten hoe veel spullen wij doneren of weggeven.”

Maxime charteren

Belangeloos aan het werk voor Stichting Babyspullen doet ze dus niet, maar aandacht vragen voor Stoptober, dat wel. Een belangrijk verschil: daar krijgt ze wél voor betaald. En dat is toch vreemd: Stoptober is een initiatief van meerdere goede doelen als KWF en de Hartstichting om de mensen van het roken te krijgen. Zij leven van donaties.

Een deel van die donaties wordt nu dus gebruikt om Maxime te charteren. Om haar te betalen om te stoppen met roken, in de hoop dat andere mensen in Nederland dan ook stoppen met roken. Vreemd, vinden critici: zoiets doe je toch omdat je het écht belangrijk vindt en niet omdat je ermee kan cashen?

‘Beetje gek’

Wilfred Genee is er kritisch over. Hij zegt in Vandaag Inside: “Ik begreep over de Meilandjes: die roken als ketters de hele tijd, die gooien er drie pakjes per dag doorheen en die Maxime doet nu mee aan Stoptober. Ik weet niet wat jij ervan vindt, maar daar krijgt ze zelfs geld voor, wat ik best gek vind als je het wil doen voor een hoger doel.”

Albert Verlinde: “Ja.”

Johan Derksen: “Nou, ik doe er niet aan mee.”

Albert: “Nee, dat zag ik toen ik binnenkwam, hahaha.”

Hele dag roken

Wilfred vindt het vreemd dat al die peuken niet in beeld komen op SBS 6. “Die mensen staan de hele dag te roken, maar het mag er niet in. Het mag niet in de soap. Jij staat toch ook gewoon te roken en daar doe je ook niet moeilijk over, toch?”

Johan: “Nee, helemaal niet. Als ze mij willen filmen…”

Wilfred: “Wat is er dan ‘real life’ aan als je er allemaal dingen uit knipt?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Waarom denkt u dat Maxime Meiland vooral meedoet met Stoptober?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen