Gijs Rademaker na RTL-transfer in slachtofferrol, boos op AvroTros

Gijs Rademaker heeft zijn debuut gemaakt als RTL-gezicht met een vijf minuten durende klaagzang over zijn vertrek bij AvroTros. “Ze hebben me twee maanden lang van de buis gehaald!”

Gijs Rademaker © RTL

Het programma EenVandaag heeft van Gijs Rademaker een bekende tv-persoonlijkheid gemaakt, maar in Hilversum zijn er ongelooflijk veel rupsjes-nooit-genoeg die opeens ‘meer’ willen. De opiniepeiler heeft de NPO gevraagd of hij een programmaatje over dino’s mocht maken, maar dat mocht niet. En bij de talkshows zitten? Ook niet.

Twee maanden thuis

Gijs is nu overgestapt naar RTL, want daar mag hij – naast opiniepeilen – wél in talkshows zitten en programma’s over dino’s maken. Heel leuk voor hem, maar EenVandaag wil dan óók gewoon verder en de eigen identiteit bewaken. Toen hij zijn vertrek aankondigde, besloot men daarom om hem per direct te vervangen als gezicht van het opiniepanel.

Het is om die reden dat we Gijs in oktober en november – zijn contract bij AvroTros liep tot december – niet meer op televisie hebben gezien. Niet veel aan de hand, zou je denken: Gijs mocht immers betaald thuis zitten, waar hij alle tijd had om zich over al zijn kinderen (drie) te bekommeren en om Jurassic World te kijken. Maar niets is minder waar.

Klaagzang bij Ren ze

Het debuut van Gijs bij RTL bestond gisteren namelijk uit een minutenlange klaagzang over zijn vertrek bij AvroTros. Hij kreeg er alle ruimte voor in de talkshow van Renze Klamer. “Ik werkte nog tot 1 december bij EenVandaag. Ze hebben me dus nadrukkelijk gevraagd om de afgelopen twee maanden niet in beeld te zijn.”

Renze pookt het vuurtje op: “Je zegt: ‘Zo gaat dat’, maar verraste jou dat?”

Dan verzucht Gijs: “In alle eerlijkheid verraste het me wel. Kijk, de snelheid daarvan verraste me. De laatste uitzending was iets sneller dan ik had gedacht.”

‘Ik stond ineens stil’

Renze doet net alsof Gijs verschrikkelijk persoonlijk leed is aangedaan. Bloedserieus: “Jij bént peilingen, dus wat heb je überhaupt gedaan in die twee maanden? Dat moet toch verschrikkelijk zijn geweest?”

Gijs gaat er helemaal in mee, net of het ook maar íemand in het land interesseert dat hij twee maanden lang geen opiniepeiler mocht spelen. “Ik stond ineens stil, dus vanuit mijn kant was het best even slikken. Ik miste het ontzettend. Je bent gewend om 200 kilometer per uur te gaan en in een keer sta je stil.”

Abrupte scheiding

Dus Gijs gaat zélf weg bij het programma waar hij zijn hele carrière aan te danken heeft en nu gaat hij op televisie klagen over de manier waarop hun zelfverkozen scheiding is verlopen? Ja. “Je bent weg bij het programma waar je achttien jaar hebt gewerkt. Het is ook een soort vriendschap, een familie. Die scheiding kwam wat abrupter dan ik had verwacht.”

Heeft die arme Gijs het allemaal een plekje kunnen geven? “Zulke transfers zijn lastig en gevoelig. Het was een hele harde scheiding even, maar het is ook wel klaar nu. De afgelopen twee maanden heb ik natuurlijk wel de tijd gekregen om rustig te gaan denken wat ik bij RTL ga doen.”

Gelukkig maar. En door.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gijs Rademakers tv-pauze 'moet verschrikkelijk geweest zijn', zegt Renze Klamer bloedserieus. Overdreven?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen