‘Thijs Römer gaat de gevangenis in, dat is honderd procent zeker’

Thijs Römer verdwijnt ‘honderd procent zeker’ achter de tralies voor de zedendelicten waar hij van verdacht wordt, stelt Yvonne Coldeweijer. “Die gaat de bak in, honderd procent.”

Thijs Römer © MAX

De kans is heel klein dat Thijs Römer ooit nog op het hoofdpodium aan de slag kan als acteur nu hij vervolgd wordt voor zedendelicten bij drie minderjarige meiden van 14 tot en met 16 jaar oud. Het is volgens Yvonne Coldeweijer een zekerheid dat er in deze zaak een veroordeling plaats gaat vinden.

‘Thijs heeft probleem’

Yvonne denkt niet dat Thijs er, net als andere bekende mannen in soortgelijke zaken, makkelijk van af gaat komen. “Weet je wat? Thijs Römer, daar is wel bewijs van. Marco Borsato? Daar is ook bewijs van”, zegt ze in haar podcast De Juice Show.

Haar co-presentator Mark Koster: “Ja, Römer heeft een probleem, want als hij appjes stuurt naar meisjes die te jong zijn… Ik maak me zorgen over die man, want als hij dat naar te jonge meisjes stuurt, dan kun je dat verifiëren.”

Gevangenisstraf

Yvonne: “Dat wordt een gevangenisstraf, denk ik.”

Mark: “Nee, dat denk ik niet.”

Yvonne: “Ik denk het wel.”

Mark: “Sexting toch? Hij heeft verder niet…”

Yvonne: “Sextórtion. Dat is niet sexting, Mark. Dat is afpersing met beelden van henzelf bijvoorbeeld.”

Honderd procent

Het moet volgens Yvonne wel heel raar lopen als Thijs niet achter de tralies verdwijnt. Ze wijst op de ernst van sextortion. “Als ik jou iets laat doen, een filmpje van jezelf bijvoorbeeld, ik heb dat vervolgens en ik zeg daarna: ‘Ik wil meer, ánders… Weet dat ik deze beelden heb en dat ik er iets mee kan doen.’”

Thijs is daar veel en veel te ver mee gegaan, meent Yvonne. “Dat is dus chantage. Bij minderjarigen! Die gaat de bak in, honderd procent.”

Heel zwaar

Telegraaf-misdaadjournalist John van den Heuvel zei eerder dat Thijs het heel zwaar zal krijgen als hij daadwerkelijk naar de gevangenis moet.

“Nou, mensen die zeg maar minderjarigen seksueel onheus bejegenen moeten echt in speciale afdelingen in gevangenissen worden gestopt, want die moeten niet tussen de normale gevangenispopulatie terechtkomen…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u een gevangenisstraf voor Thijs Römer terecht vinden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen