Marc-Marie Huijbregts leeft mee met Edsilia Rombley: ‘Heel zielig’

Marc-Marie Huijbregts vindt het heel sneu voor Edsilia Rombley dat ze zo’n last heeft van de associatie met Glennis Grace. “Ik vind het zielig voor haar dat ze ineens in die hoek zit.”

Marc-Marie Huijbregts en Edsilia Rombley © RTL

Edsilia Rombley hoopte er net als collega’s Berget Lewis en Candy Dulfer vurig op dat het sorryfilmpje van Glennis Grace genoeg zou zijn om de Ladies of Soul-concerten gewoon door te zetten. Dat filmpje was echter totaal niet oprecht en toen Edsilia haar zingende vriendin begon te verdedigen in Jinek, kwam ook zij onder vuur te liggen.

Edsilia bezorgd

Hoewel de Ladies of Soul-concerten inmiddels zijn geannuleerd, wordt Edsilia nog steeds in ieder interview gevraagd naar Glennis en de hele mediarel. Soms gebeurt dat ook op een indirecte manier, zoals in het tijdschrift Talkies. “Hoe kijk je tegen de huidige wereld aan?”, vraagt de interviewer van dienst.

Daarop zegt Edsilia: “Ik vind het zorgelijk. Er heerst een soort tevredenheid, die begrijpelijk is. Het is niet altijd eerlijk verdeeld en de dingen lijken tegenwoordig meer en beter dan ze zijn. Social media hebben een positieve kant, maar ook een slechte. Het voedt de ontevredenheid.”

Neersabelen

Edsilia is niet blij met die sociale media. “Mensen worden daardoor beïnvloed en het lijkt dat men een ander niet meer graag ziet slagen, maar liever neersabelt. Ik heb ‘wie goed doet, goed ontmoet’ hoog zitten, dus ik heb daar moeite mee. Men moet minder gaan afreageren op anderen omdat ze zelf niet gelukkig zijn.”

Het is evident dat Edsilia het hier over Glennis en de mediarel heeft, zegt Marc-Marie Huijbregts in zijn podcast. “Als het over Glennis zou gaan, dan vind ik het niet goed. Want ‘wie goed doet, goed ontmoet’ is niet precies wat er in Glennis d’r leven aan de hand is natuurlijk. En ‘wat u niet wil dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet’.”

Zielig

Collega Aaf Brandt Corstius: “We weten niet of deze omfloerste taal natuurlijk heel erg over Glennis Grace ging of over het wereldbeeld van Edsilia Rombley.”

Marc-Marie: “Wat ik zielig vind voor Edsilia, want die is hartstikke leuk verder, is dat je dan zo in die hoek zit ineens. Ineens is je beste vriendin Glennis Grace.”

Zelfde hoek

Het afblazen van de Ladies of Soul-concerten was eigenlijk helemaal niet zo handig van Edsilia, denkt hij. “Dat vind ik ook nog wel iets, want daarmee zet je eigenlijk jezelf gewoon naast Glennis.”

Ze hadden gewoon door moeten gaan zónder Glennis, aldus Marc-Marie. “Ik zou denken: dat is jouw leven, ik wens je het allerbeste en ik wil best een avond komen koken met gehaktballen en mozzarella erin doen, maar [dat is het dan ook]…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Edsilia Rombley imagoschade heeft opgelopen door zo in de bres te springen voor Glennis Grace?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen