Britt Dekker klapt uit de school: ‘Heel erge ruzie met Johnny de Mol’

Britt Dekker klapt uit de school over een pittige ruzie met Johnny de Mol tijdens de opnames van zijn programma Waar is De Mol in 2019. De twee reisden toen af naar Tsjernobyl in Oekraïne.

Britt Dekker en Johnny de Mol © SBS 6

Waar Is De Mol is een programma waarin bekende Nederlanders naar een door hen zelf uitgekozen bestemming in het buitenland vertrekken, samen met presentator Johnny de Mol. Nou ja, zelf uitgekozen… Dát klopt volgens Britt Dekker niet helemaal, en zij kan het weten. Ze was in 2019 namelijk te gast in een van de afleveringen.

Niet naar Zuid-Afrika

Hoe ging dat proces? Britt vertelt in Dit Was Het Nieuws: “Het gaat eigenlijk zo: je mag je favoriete land kiezen en ik wilde heel graag naar Zuid-Afrika. Toen zeiden ze: ‘Dat mag niet’, dus toen zei ik: ‘Ja, maar het format is toch dat je ergens naartoe gaat wat je leuk vindt?’ Toen gooide ik Curacao op, maar dat mocht ook niet.”

Ze vervolgt: “Toen ging ik door met Madagascar, maar toen zeiden ze: ‘Nee.’ Toen hing ik op en toen belden ze terug en ze zeiden: ‘Weet je wat jij leuk vindt? Tsjernobyl!’ Ik weet nog waar ik stond. Ik zei: ‘Tsjernobyl? Dat vind ik helemaal niet leuk!’ ‘Jawel.’ Ik zei: ‘Hoezo kom je op Tsjernobyl?’ ‘Ja, daar heb je allemaal zieke dieren die overal rondlopen.’”

Ruzie met Johnny

Uiteindelijk heeft Britt het tóch gedaan. “Ik ben daar geweest. Daar heb ik echt heel erge ruzie met Johnny gehad, Johnny de Mol. Het is heel heftig.”

Johnny wilde in tegenstelling tot Britt steeds dieper het stralingsgebied in, omdat dat leuke tv zou opleveren. Dat zag Britt echter niet zitten. “Het was leuk totdat we richting die kerncentrale gingen. Johnny wilde steeds verder en het metertje ging steeds harder af en ik wilde gewoon terug.”

Dit Was Het Nieuws

Het fragment uit Dit Was Het Nieuws:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen