Peter van der Vorst zwaar gehavend uit Matthijs-rel: ‘Opportunist!’

Peter van der Vorst komt gehavend uit de Matthijs van Nieuwkerk-rel. Volgens Angela de Jong is hij een opportunist en laat hij hem alleen maar vallen wegens een afgehaakte sponsor.

Peter van der Vorst en Angela de Jong © RTL, SBS

Na hevige druk van buitenaf kiest Peter van der Vorst, de tv-baas van RTL, eieren voor zijn geld: hij laat Matthijs van Nieuwkerk na de nieuwe heftige beschuldigingen aan zijn adres tóch niet van start gaan bij zijn familiezender RTL 4. Het is volgens Angela de Jong echter wishful thinking dat Peter ineens zijn moreel kompas heeft teruggevonden.

Heldhaftig of niet?

Volgens Angela ligt er iets heel anders ten grondslag aan zijn besluit om Matthijs alsnog te dumpen. “Probleem is dat ‘toevallig’ ook de sponsor van die olympische talkshow heeft aangegeven niet verder te willen met Matthijs. En dat sporters hebben laten weten dat ze niet bij hem willen aanschuiven”, schrijft ze in haar AD-column.

Peter is dus terechtgewezen van buitenaf, benadrukt Angela. “Tja, dan klinkt het besluit van Peter van der Vorst ineens toch een stuk minder doortastend en heldhaftig, niet?”

Opportunisme

Uiteindelijk is Peter dus de zoveelste opportunist in de tv-wereld, aldus de AD-opiniediva. “Peter was gewoon veel te voorbarig en veel te gretig en moet nu op de blaren zitten. Van zijn imago als rechtschapen zenderdirecteur die ingrijpt als er bij zijn programma’s schandalige dingen gebeuren, zoals bij The Voice, is helemaal niks meer over. Geen flinter.”

Ze besluit: “Ik zou hier kunnen zeggen dat hij óók een slachtoffer is van Matthijs. Maar hij is vooral het slachtoffer van zijn eigen hijgerigheid en gebrek aan fatsoen om te wachten op de uitkomsten van het onderzoek Van Rijn.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Angela de Jong gelijk? Is Peter van der Vorst een opportunist?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen