Luuk Ikink krijgt forse kritiek: ‘Hij heeft echt álle glans verloren’

Luuk Ikink krijgt een flinke sneer te verwerken van Gijs Groenteman. De NPO-ster vindt dat de presentator van RTL Boulevard ‘alle glans heeft verloren’. “Hij is het echt helemaal kwijt.”

Teun en Gijs en Luuk Ikink © RTL

Jarenlang maakte Luuk Ikink geestige rubriekjes op NPO Radio 1 totdat hij in 2013 plotseling een bekende Nederlander werd. Hij ging toen aan de slag voor de talkshow van Humberto Tan, om een paar jaar later op te klimmen naar RTL Boulevard, waar hij nog altijd de presentator is. Maar zijn vroegere luisteraar Gijs Groenteman is nu wel afgehaakt.

Glans verloren

Gijs vertelt in de podcast Teun & Gijs Vertellen Alles dat hij een beetje teleurgesteld is in Luuk. “Hij heeft natuurlijk ontegenzeggelijk carrière gemaakt, hij is een echte full blown BN’er geworden, hij staat aan de desk van RTL Boulevard, hij is een tv-man, maar hij heeft alle Luuk Ikink-glans voor mij verloren.”

Hij vervolgt: “Die belhamel van de radio die altijd zo leuk tweets op een grappige manier wist te herschikken zodat ze écht grappig werden, hij deed iets met een muziekje… Het was echt de jonge frisse wind die de studio inkwam en de boel even flink opschudde met zijn humor, maar dat is hij helemaal kwijt. Het is voor mij echt zo’n soort…”

Upgrade of downgrade

Collega Teun van de Keuken daarop: “Maar misschien hebben we hier dan te maken met het Faustmotief, Gijs. Hij heeft misschien zijn ziel aan de duivel verkocht, maar is daar wel gelukkig mee.”

Gijs: “Ja, maar het gaat er helemaal niet om of hij gelukkig is.”

Teun: “Je bedoelt meer van als je nu naar hem kijkt van…”

Gijs: “Ja, van: is het een upgrade die hij heeft gehad? Of is het een downgrade? Ik weet het niet.”

Teun: “Ik weet het ook niet. Maar je stelt alleen maar vragen, hè, Gijs?”

Gijs: “Zeker.”

Fragment

Luuk deed eind vorig jaar mee aan The Masked Singer:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen