Gijs Rademaker verhuist naar RTL: ‘Aan wieg van nieuw opiniepanel’

Gijs Rademaker stopt als het gezicht van het EenVandaag Opiniepanel om de overstap te maken naar RTL. Daar wordt hij de presentator van een nieuw te vormen opiniepanel van RTL Nieuws.

Gijs Rademaker © Samuel van Leeuwen

De 44-jarige Gijs Rademaker gaat vanaf 1 december aan de slag als opiniepeiler en presentator van een nieuw te vormen panel voor RTL Nieuws dat begin volgend jaar van start gaat. Ook zal hij vaker te zijn zien als vaste gast in de late talkshows van RTL, zoals die van Beau van Erven Dorens en Eva Jinek.

Peter blij

Peter van der Vorst, de televisiebaas van RTL, is enthousiast. “Ik ben heel blij dat Gijs Rademaker ons team komt versterken. Met alles wat er gebeurt in onze samenleving, is het waardevol en belangrijk om te weten wat Nederlanders bezighoudt”, zegt hij.

Daar is Gijs volgens hem uitermate geschikt voor. “Hij heeft de afgelopen jaren bewezen dat hij op een toegankelijke en positieve wijze kan duiden wat er speelt in Nederland. Gijs krijgt ook een vaste rol in onze late-night-talkshows en we zijn in gesprek over andere programma’s!”

Gijs ook

Gijs verheugt zich op zijn transfer. “Na een mooie tijd bij actualiteitenprogramma EenVandaag is het tijd voor een nieuwe stap. Ik ga met ontzettend veel plezier en energie aan de slag bij RTL! RTL Nieuws is een instituut met een ijzersterke journalistieke reputatie én oog voor wat er speelt bij mensen in het land.”

Hij vervolgt: “Als opiniepeiler en presentator draag ik graag met data en verhalen bij aan hun programma’s. In deze moeilijke tijd vol crises en politieke tegenstellingen blijft het belangrijk om te kunnen peilen hoe Nederlanders denken. Ik kijk ernaar uit om dat de komende jaren bij RTL te gaan doen en me daarnaast ook op andere vlakken te ontwikkelen.”

Ilse ook

Ilse Openneer, de hoofdredacteur van RTL Nieuws, is ook ontzettend enthousiast. “We zijn erg blij met de komst van Gijs. Met hem halen we de juiste ervaring en expertise in huis om nóg dichter bij onze kijker komen te staan en te kunnen meten en weten wat er leeft in de maatschappij.”

“We hebben heel veel zin in deze mooie samenwerking en om het nieuwspanel samen vorm te gaan geven.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gijs Rademaker is 44 jaar. Bizar?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen