Catherine Keyl enorm onzedelijk bejegend: ‘Wil je mijn p*k zien?’

Het rapport naar het wangedrag bij de NPO telt dik 200 pagina’s, maar geen woord over Catherine Keyl. Gelukkig heeft het AD de presentatrice wel opgebeld. “Wil je mijn pik zien?”

Catherine Keyl © SBS

Televisiedino Catherine Keyl is niet verbaasd over de bizarre onthullingen in het rapport over het wangedrag bij de NPO. Het is volgens haar ‘exact’ wat ze er vooraf van verwachtte, zegt ze tegen het AD. Volgens de presentatrice gaan we eraan voorbij dat het in haar tijd bij de televisie allemaal nog veel erger was, en dat daar nooit aandacht voor was.

‘Wil je m’n pik zien?’

Catherine stelt dat ze zelf ook verschrikkelijke dingen heeft meegemaakt. “Toen ik begon was ik één van de weinige vrouwen in Hilversum. ‘Wil je mijn wortel zien?’ is nog netjes, tegen mij zeiden ze gewoon ‘wil je m’n pik zien?’ Mijn eerste jaar kwam ik vaak huilend thuis, ik was totaal in shock.”

De 5 Uur Show-legende, die vorig jaar zomer nog slachtoffer was van seksueel grensoverschrijdend gedrag, heeft zelf naar eigen zeggen ooit klachten over omroepbobo’s neergelegd. “Ik was het zat dat leidinggevenden met schuim op de mond op de gang liepen, krankzinnige dingen roepend.”

Dubbel zo onveilig

Er werd toen ook al niets met meldingen gedaan, aldus Catherine. “Als presentator heb ik trouwens ook pestgedrag ervaren. Zo was er een regisseur die het redactieleden verbood op mijn verjaardag te komen. Die kwamen dan niet opdagen.”

Ze besluit: “Mannen waren destijds totaal niet gewend aan een vrouwelijke baas. ‘Maak dat shot nou eens’ zei ik dan tegen mijn regisseur. Later excuseerde hij zich. ‘Sorry, ik ben niet gewend aan een vrouwenstem die iets opdraagt’, kreeg ik dan terug.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Meer of minder zendtijd voor Catherine Keyl?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen