Merel Westrik nog steeds werkloos thuis: ‘Ze komt niet aan de bak’

Wat is er in vredesnaam met Merel Westrik gebeurd? De presentatrice zit nog altijd werkloos thuis na haar mislukte avontuur bij Net5. “Ze komt niet meer aan de bak in Hilversum.”

Merel Westrik © Cornelie Tollens

De carrière van Merel stortte volledig in toen ze haar mooie baan bij het RTL Nieuws inruilde voor een lucratief Talpa-avontuur. Ze werd door Linda de Mol herself verleid om hét gezicht te worden van vrouwenzender Net5, maar haar talkshow Ladies Night flopte genadeloos en sindsdien zit Merel vastgelijmd aan de zijlijn.

Waar is Merel?

Tina Nijkamp, kijkcijferautoriteit en voormalig zenderbaas van SBS 6, vraagt zich in haar podcast Tina’s TV Update af waar Merel is gebleven. “Ja, dat is een heel goede vraag. Na haar debacle bij Net5 – Ladies Talk werd met veel poeha aangekondigd, Linda de Mol zat zelfs in het panel, maar het werd helemaal niks – hebben we weinig van haar gehoord.”

Ze heeft nog twee documentaires gemaakt, herinnert Tina zich. “Maar haar contract is al een tijd afgelopen en ze zit nu gewoon thuis. Volgens mij doet ze nog wel wat dagvoorzitterschappen, maar aan de bak in Hilversum komt ze dus niet meer. Opvallend genoeg: haar zus Kirsten wel, want die presenteert namelijk 112 Vandaag op RTL 5, al best wel lang.”

Niet aan de bak

Kennelijk is er geen interesse meer in Merel, aldus Tina. “Merel komt niet aan de bak blijkbaar. Ik had haar wel geschikt gevonden voor de KRO-NCRV, want die omroep heeft heel weinig presentatoren op het moment. Bijna niemand. Gelukkig hebben ze nu Herman van der Zandt aangenomen en voor de rest is het, ja, heel weinig, hè?”

Ze besluit: “Ja, Yvon Jaspers, maar ja, die doet alleen maar die boerenprogramma’s, al haar hele carrière, dus ja, die kun je ook niet op heel veel dingen inzetten. Ik had Merel daar wel verwacht, maar wie weet is dit een gratis tip voor als ze Merel nog niet benaderd hebben. Volgens mij zou dat heel erg leuk bij elkaar passen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Missen we überhaupt wat aan Merel Westrik?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen