Thomas van Groningen wil terug naar VI: ‘Heb je nog een baantje?’

Thomas van Groningen zou graag terugkeren naar zijn oude werkgever Vandaag Inside nu zijn baantje bij de publieke omroep op de tocht staat. “Hebben jullie nog een vacature?”

Johan Derksen en Thomas van Groningen © SBS

De talkshow Op1 heeft nog een paar maanden te gaan: in de zomer wordt het programma de nek omgedraaid. En dat is flink balen voor politiek verslaggever Thomas van Groningen, die er zijn baantje bij Vandaag Inside voor heeft opgegeven. Inmiddels hoopt hij, ondanks zijn hoogverraad, dat hij weer terug mag keren naar VI. Een soort noodlanding.

Selfiestick

Wilfred Genee heeft het er in de rubriek In De Wandelgangen over met Merel Ek, op dit moment het belangrijkste politieke gezicht van VI. Doet Thomas het bij Op1 nou zoveel anders als zijzelf? “Ik denk niet veel hoor.”

Het is wel sneu dat Thomas steeds met een soort selfiestick moet rondlopen om beelden te maken, vindt ze. “Het vervelende voor Thomas is dat hij geen cameraman heeft. Dat is nog waar Lilian Marijnissen hem in haar laatste interview voor uitlachte zelfs, terwijl hij toch wel een vrij serieuze vraag stelde.”

‘Heel vreemd’

Het is ook heel merkwaardig, vindt Wilfred. “Hoe kan het dat de publieke omroep geen cameraman heeft en jullie wel gewoon bij SBS?”

Merel heeft geen idee. “Dat vraag ik me oprecht af. Dat je als grote talkshow als Op1 geen cameraman regelt voor je politiek verslaggever, terwijl je het bijna elke dag over politiek hebt. En de keer dát er een cameraman was geregeld – toen viel het kabinet bijna – was Thomas op vakantie. Hahaha.”

Ze vervolgt: “Ik heb toen nog een foto gestuurd naar hem, van: hé, jij bent er niet en er wordt gelijk een cameraman geregeld.”

Terug naar VI?

Hoe moet het nu verder met Thomas? Merel: “Er komt een nieuwe talkshow. Ik weet niet of hij daar dan bij betrokken is. Volgens mij werkt hij bij WNL.”

Volgens Merel is er ook nog wel ruimte bij VI. “Ik zou zeggen: dat is alleen maar fijn, toch? Er is nog wel ruimte. Alleen maar heel gezellig.”

Wilfred: “De dag dat hij hoorde dat het afgelopen is met Op1 stuurde hij: ‘Mocht je weer een baan vrij hebben…’ Dat stuurde hij gelijk! Hahaha.”

‘Hij is welkom’

Thomas is nog steeds welkom bij VI, aldus Wilfred. “Ik ben een groot fan van hem. Er wordt wel eens over hem gedold, maar hij doet z’n werk goed en probeert altijd wel een leuke invalshoek te kiezen.”

Hij besluit: “De mensen die wij groot gemaakt hebben, die onthouden we wel. Als ze ons ook nog een beetje onthouden. Hahaha.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen