Thomas van Groningen vetgemest door Op1: ‘Hij moet oppassen’

Thomas van Groningen heeft mede zo’n hoog BMI omdat de catering van de talkshow Op1 niet op orde is, geeft hij aan in gesprek met het AD. De hele kast ligt vol Twixen en KitKats.”

Thomas van Groningen © NPO

Er wordt al geruime tijd, met name door de mannen van Vandaag Inside, de spot gedreven met het hoge vetgehalte van Thomas van Groningen. De politiek verslaggever houdt van lekker eten, maar dat heeft wel consequenties. Hij heeft voor iemand van zijn lengte te veel lichaamsvet en dat is schadelijk voor de gezondheid.

KitKat en Twix

Thomas bekent in het AD dat hij mede wordt vetgemest door de slechte catering van Op1. “Als ik thuis ben kookt mijn vriendin, zij fixt altijd iets gezonds. Maar meestal eet ik in het restaurant van de Tweede Kamer of bij de catering van Op1. Ik kan bij Op1 de frietjes laten staan en in Den Haag langs de saladebar gaan, maar de bottomline is: ik eet wat er is.”

Hij vervolgt: “Het klinkt oneerbiedig, maar bij Op1 word je vetgemest. De hele kast ligt vol Twixen en KitKats en bij de naborrel zijn er chips en nootjes. Zie daar maar eens af te blijven na de uitzending. Bier laat ik wel staan, daar krijg ik jicht van. Ook van garnalen, of van vitamine B: dat stofje zorgt voor een piek in mijn urinezuurgehalte.”

Net als Frans

Het is niet makkelijk voor zwaarlijvige mensen, aldus Thomas. Hij vond gisterenavond aan tafel bij Op1 een lotgenoot in Frans Timmermans. Hij is tijdens een verkiezingsdebat op SBS 6 geplaagd met zijn gewicht door Geert Wilders. En iedereen stond erbij en keek ernaar. “Ikzelf heb ook wel eens dat soort grappen over mijn gewicht”, aldus Thomas.

Thomas vindt het te ver gaan. “Dit is een beetje de setting van VI, daar worden die grappen gemaakt. Daar heb ik ook gezeten en kon ik altijd wel lachen om een geintje met dat soort dingen. Alleen als iemand die toekomstig premier wil worden, Geert Wilders, dit soort grappen gaat maken, dan moet je je wel afvragen wat het voorbeeld is voor kinderen.”

‘Hóeft niet te eten’

De sterren van Vandaag Inside begrijpen niet dat Thomas de schuld van zijn lichaamsgewicht op Op1 probeert af te schuiven. KitKats en Twixen liggen in élke tv-studio, vertelt Hélène Hendriks. “Die liggen hier ook!”

Johan Derksen: “Je hoeft ze niet allemaal op te eten.”

René van der Gijp: “Die Thomas moet gewoon hartstikke oppassen. Heb je die wel eens zien lopen?”

Last van jicht

Wilfred Genee neemt het voor Thomas op: “Hij heeft last van jicht, zegt hij.”

René: “Weet je waar dat van komt? Overgewicht en slechte voeding natuurlijk, hè?”

Wilfred: “Dat speelt absoluut mee, denk ik.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie is er verantwoordelijk voor het vetmesten van Thomas van Groningen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen