Youp van ’t Hek vindt Thomas van Groningen te dik, deelt sneer uit

Youp van ’t Hek vindt Thomas van Groningen een dikke man en deelt daarom een lelijke sneer aan hem uit. “Die jongen heeft geen eettafel nodig, maar een pingpongtafel!”, giert hij.

Youp van 't Hek en Thomas van Groningen © NPO

Het begint nu wel een beetje flauw te worden: af en toe een plaagstootje is leuk, maar Thomas van Groningen wordt de laatste tijd wel héél erg aangesproken op zijn gewicht. De politiek verslaggever is veel te dik, maar hij legde onlangs uit dat hij daar niet zoveel aan kan doen: “Bij Op1 word je vetgemest. De hele kast ligt vol Twixen en KitKats.”

Smulpaap

En Thomas eet die chocoladerepen dus allemaal op. Toch is het makkelijk om te zeggen dat hij daar zelf controle over heeft, want dat is gewoon niet zo. Vindt hij zelf. “Ik kan bij Op1 de frietjes laten staan en in Den Haag langs de saladebar gaan, maar de bottomline is: ik eet wat er is”, legt hij uit.

Ondanks die uitleg wordt Thomas nu wéér geplaagd met zijn gewicht, en wel door Youp van ’t Hek. De cabaretier wijst in zijn NRC-column op de grap die Thomas uithaalde na het nieuws over het stoppen van Op1. Hij haalde in de uitzending een rolmaat uit zijn zak om de talkshowtafel op te meten: “We hebben thuis nog een nieuwe keukentafel nodig!”

Pingpongtafel

Flauw, vindt Youp het. “Ik vroeg me af of dat van Thomas een verstandige opmerking was. Volgens mij heeft die lieve jongen geen eettafel nodig. Eerder een pingpongtafel om een beetje te bewegen. Of is dit fatshaming?”

Ja dus. Hoe dan ook: Youp zit meer te wachten op de comeback van Matthijs van Nieuwkerk. Vindt hij niet dat RTL het onderzoek had moeten afwachten? “Het antwoord is simpel: Matthijs heeft maar één leven en kan niet tot Sint Juttemis wachten. Want dan hoopt Martin zijn rapportje namelijk klaar te hebben.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen