Wilfred Genee wil 365 dagen per jaar een programma om 23.30 uur

Wilfred Genee heeft een voorstel gedaan aan John de Mol voor een dagelijks programma om 23.30 uur. “Ben je nog niet druk genoeg, vroeg hij. Dat kan er makkelijk bij, vond ik.”

Wilfred Genee © Veronica

Het imago van Wilfred Genee dat hij zo verschrikkelijk hard werkt heeft meer te maken met de gemiddelde werkweek van andere tv-sterren dan met het aantal uren dat hij zelf draait. Volgens de presentator kan hij naast dat uurtje per dag Vandaag Inside en zijn wekelijkse programma op BNR makkelijk nog wat andere klussen aan.

Half-twaalf-tv

Wilfred wil vooral graag tv-interviews maken, vertelt hij aan het AD. “Bij de overstap naar Talpa in 2018 was het idee dat ik ook interviewprogramma’s zou gaan maken, maar dat is er nooit van gekomen. Zo heb ik aan John de Mol wel eens voorgesteld om 365 dagen een programma te maken van half 12 tot 12 uur ‘s avonds.”

Een programma waarin hij ‘met één gast de dag afsluit in interviewvorm’. Wat vond John daarvan? “Hij begon hard te lachen. Ben je nog niet druk genoeg, vroeg hij. Dat kan er makkelijk bij, vond ik. Er is kennelijk een beeld van mij dat ik een workaholic ben, áltijd druk, maar dat valt reuze mee.”

Verbaal sterk

Zijn hoeveelheid vrije tijd is groot, aldus Wilfred. “Ik zie mijn kinderen (11 en 14 jaar) echt heel vaak. Ik breng ze elke ochtend naar school, haal ze – als het even kan – weer op en ga naar voetbalwedstrijden van mijn zoon. Morgen traint hij mee bij FC Utrecht. Werk gaat me relatief gemakkelijk af.”

De presentator hoopt zichzelf wat meer te kunnen ontplooien. “Ik heb het geluk dat ik verbaal best wel sterk ben en dat ik een fotografisch geheugen heb. Als ik iets één keer lees, dan zit het in mijn hoofd. Ik zou mezelf graag uitdagen om iets nieuws te gaan doen, waarbij ik ook een andere kant van mezelf kan laten zien.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Een dagelijks praatprogramma om 23.30 uur: te veel van het goede?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen