Rutger Castricum praat mond voorbij in oudejaars-VI: ‘Ja, Pauw…’

Rutger Castricum praat zijn mond voorbij over Jeroen Pauw. Hij verklapt dat ze samen aan plannen werken om tegenwicht te bieden aan Khalid & Sophie. “Dan heb je vier keer zuur gehad.”

Rutger Castricum en Jeroen Pauw © SBS 6

De talkshow Khalid & Sophie verhuist na de zomer naar de late avond, waar het van maandag tot en met donderdag te zien zal zijn op het huidige tijdstip van Op1. En op de vrijdagavond dan? Daar is nog weinig over bekend, maar Rutger Castricum licht nu een tipje van de sluier op aan tafel in de oudejaarsspecial van Vandaag Inside.

Tegenwicht

Rutger heeft plannen. “Ik heb wel bij PowNed gezegd: als we vier keer zuur hebben gehad, moeten we op vrijdag zoet, dus misschien moeten wij de vrijdag gaan pakken. Daar zijn we wel mee bezig en we hebben wel al echt gesprekken met grote namen waar je ook mee kunt lachen, zodat het niet alleen maar zuur is.”

Hij vervolgt: “Het zijn zulke grote namen dat als ik nu zeg, dat de boel gelijk ontploft, dat is ook zonde. Maar ik wil wel op de vrijdag heel graag het tegenwicht bieden tegen vier keer Khalid & Sophie.”

‘Vertel maar!’

Wilfred Genee daagt hem uit. “Maar het is nu al 31 december, dus dan kun je het toch gewoon vertellen?”

Rutger: “Ja, hahaha.”

Er volgt applaus in de zaal. Rutger: “Ja, dat is wel waar, ja. Is het al 31 december? Hahahaha. (…) Nee, maar als ik dat doe, dan… Oké, Jeroen Pauw. Ja, natuurlijk.”

Johan: “Dan mag hij het waarschijnlijk ook zelf produceren?”

Rutger: “Hij wil het wel zelf produceren, ja, hahaha. Dat was wel de eis.”

Elke week Pauw?

Krijgen we straks elke vrijdagavond Jeroen Pauw te zien? Rutger: “Ik denk wel dat het goed kan en ik denk dat het vanuit de NPO ook wel moet, want als je vier keer Khalid & Sophie neerzet op de late avond…”

Wilfred: “Ja, dan hebben mensen echt hulp nodig.”

Rutger: “Ja, dan hebben mensen hulp nodig. Waar gaat het over? Ze schreeuwen bij de NPO intern moord en brand dat Wilders de grootste is en ik snap wel dat er zorgen zijn, maar je kunt ook tegen jezelf zeggen: hoe is dat nou gekomen? (…) Ze hebben de mensen in het land juist niet weten aan te sluiten bij wat er gemaakt wordt.”

Kaag jr.

Johan Derksen vindt dat Khalid & Sophie heel ver van de mensen af staat. “Het wordt dadelijk met die Khalid en Kaag jr. een ramp. Vier avonden meisjes met hoofddoekjes die klagen dat ze gediscrimineerd worden, dat wordt wel een beetje erg veel hoor.”

Rutger: “Ik vind het helemaal niet erg dat meisjes met hoofddoekjes hun verhaal vertellen, maar de manier waarop dat gedaan werd en de eenzijdigheid daarvan… Mensen nemen het niet meer serieus.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jeroen Pauw terug met een wekelijkse late talkshow op vrijdagavond?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen