Natasja Froger heeft extra auto om naar bakker en slager te gaan

Natasja Froger heeft een extra auto nodig om vanaf haar Blaricumse villa naar de bakker en de slager te gaan. Die zitten namelijk op zeven minuten fietsen. “En ook niet op loopafstand.”

Natasja Froger © RTL

Het heeft vorig jaar ontzettend gerommeld tussen Natasja en René Froger. Zij wilde opeens weg uit hun kapitale villa die tegen de Gooise Blaricummerheide aan ligt. Ze hebben op hun lap grond van 6.000 vierkante meter een woning staan met een oppervlakte van 1.200 vierkante meter. Ontzettend overdadig natuurlijk, en al helemaal voor twee personen.

Natasja op Funda

Natasja wilde daarom iets kleiner gaan wonen, en het liefst iets meer in het centrum van Blaricum. Nu zitten ze namelijk aan de rand van het dorp, vlakbij de A1. Ze heeft daar een hele poeha over zitten maken, tot ergernis van René, die zijn Froger-koninkrijk gewoon wilde behouden. Maar ja, zij elke dag op Funda en ook nog eens bezichtigingen plannen.

Had ze éindelijk haar droomhuis gevonden in het centrum van Blaricum, blaast ze de boel weer af. Hoe zit dat? “Wij wonen sinds 1994 in onze villa in Blaricum en ik was daar twee jaar geleden ineens helemaal klaar mee. Ik vond het veel te groot voor ons tweetjes en was toe aan iets anders”, zegt ze in de Vriendin.

Midden in het dorp

Wat wilde Natasja precies? “Ik wilde niet alleen kleiner gaan wonen, ook centraler: lekker midden in het dorp en op loopafstand van de bakker en slager. Ik had dat totaal geromantiseerd. Dacht ook dat we dan nog maar één auto nodig hadden. Ja, ik ben nogal praktisch ingesteld.”

Hè? Ze heeft nu dus een extra auto nodig, alleen voor de bakker en de slager?! Zitten die zo ver weg dan? De dichtstbijzijnde bakker en slager, Tetteroo en Slagerij De Vries, bevinden zich in haar geval niet in Blaricum, maar in Laren. Op zeven (!) minuten fietsen. Wellicht is een e-bike het idee; dat is tegenwoordig razend populair onder senioren.

Kleine tuin

Natasja was overigens de enige die wilde verhuizen. “René wilde dat helemaal niet. De kinderen vonden het ook maar niks. Voor hen liggen hier zoveel herinneringen, zij zagen het niet zitten dat René en ik hier weg zouden gaan.”

Waarom heeft ook Natasja zich uiteindelijk bedacht? “Toen mijn droomhuis midden in het dorp te koop kwam en ik daar tijdens een bezichtiging in de tuin zat, daalde het besef in: als René iets te bespreken heeft over de Toppers – of een ander project dat nog niemand mag weten – zou hij dat daar nooit in de tuin kunnen bespreken.”

Links, rechts

Hoezo zou René dat daar dan niet kunnen bespreken? “Je hebt daar links, rechts, overal buren die kunnen meeluisteren. Waar we nu wonen, horen wij onze buren niet en zij ons niet. Wel zo fijn aangezien alles voor de Toppers altijd bij ons gebeurt.”

O ja, inderdaad. Straks lekt nog uit in welk carnavalspak René dat jaar weer op het podium staat. Lekker boeiend… Maar goed, René en Natasja blijven met z’n tweeën dus lekker op hun landgoed van 6.000 vierkante meter zitten. En ondertussen programma’s over de woningnood presenteren op televisie. Slim bekeken!

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Frogers kunnen niet kleiner wonen, omdat ze Toppers-besprekingen in de tuin voeren. Begrijpelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen