Arie Boomsma krijgt vreselijk pak slaag van Angela: ‘Kwakzalver!’

Arie Boomsma krijgt echt een vréselijk pak slaag van de gevreesde opiniedraak Angela de Jong. Ze maakt de geplaagde dumbbelldominee uit voor ‘kwakzalver’. “Z’n masker viel af!”

Arie Boomsma en Angela de Jong © NPO

BN’ers zijn er gek op: kritiekloze vraaggesprekjes waarin ze makkelijk hun handel kunnen pluggen. Helaas voor Arie Boomsma had hij het gisterenavond niet makkelijk aan tafel bij Renze Klamer. De talkshowhost begon hem namelijk kritisch te bevragen naar zijn beweringen over voedingssupplementen. Arie verdient er geld aan én adviseert erover.

Boze en getergde Arie

Arie maakte al snel duidelijk dat hij net als vrijwel alle sterren vréselijk slecht tegen kritiek kan. Hij maakte meermaals duidelijk dat hij helemaal geen kritische vragen over dit onderwerp wil, en dat hij over zijn boekje wilde praten. “Ik had ook in bed kunnen liggen nu”, klaagde hij. Ja, dat had inderdaad beter geweest voor iedereen.

AD-opiniedraak Angela de Jong vindt dat Arie vreselijk door de mand is gevallen. “Ineens viel dat masker van vriendelijkheid weg. (…) De andere kant van Arie kwam tevoorschijn: boze en getergde Arie, die er duidelijk niet van gediend was dat iemand zijn poedertjes- en pillenhandeltje in gevaar bracht”, schrijft ze in de krant.

Kwakzalver

Hoe ze Arie noemt? Een ‘kwakzalver’. Oei, oei, oei. “Hij begon als de ware kwakzalver wild om zich heen te slaan.”

Angela noemt hem gekscherend ‘de weledelgeleerde dr. prof. Boomsma’. “In een vorig leven omroeper bij Yorin.”

Waar ze wél van genoot? Gijs Rademaker die op de achtergrond met allerlei grimassen zijn afkeuring liet blijken. “Ik zag ongeloof, weerzin en afschuw en dat allemaal tegelijk.”

Grif geld

Het is maar goed dat Arie hier niet zo makkelijk mee weg kwam bij Renze, vindt ze. “Wat is dat toch met BN’ers die zich ineens verbeelden dat ze na het lezen van een paar onderzoeken en boeken de aangewezen persoon zijn gezondheidsadviezen te geven?”

Ze besluit: “Prima dat types als Arie zichzelf ermee volstoppen, maar het erge is: goedgelovige of wanhopige mensen trappen er bij bosjes in en geven er grif geld aan uit.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie acht u betrouwbaarder op het gebied van voeding en supplementen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen