René Froger flink pissig: ‘Hoezo zeg jij dat ik gedegradeerd ben?’

Jeetje, René Froger is hélemaal op zijn teentjes getrapt als een Telegraaf-verslaggever benoemt dat zijn transfer van RTL 4 naar TLC een degradatie is. “Dat is helemaal niet waar!”

Natasja en René Froger © Telegraaf

De Frogers zijn op een soort mediatournee omdat ze als familie een of andere kampeersoap hebben gemaakt voor TLC, een tv-zender waar heel weinig mensen naar kijken. Voorheen waren ze te zien op RTL 4, de grootste commerciële tv-zender van Nederland. Hoe je zo’n overstap noemt? Een degradatie.

‘Hoezo dan?!’

En dat is precies wat een Telegraaf-verslaggever tijdens een interview voorlegt aan Natasja en René Froger: “Vroeger waren al jullie programma’s natuurlijk op RTL 4. Nu is het op TLC. Voelt dat niet een beetje als een degradatie?”

René is diréct helemaal op zijn tenen getrapt, is te zien op de beelden. “Nee, waarom?”

Natasja met droge ogen: “Verre van.”

René overstuur: “Ik moet je eerlijk zeggen: ik wil de vraag even horen van je… Jij vindt het een degradatie.”

‘Het is niet waar!’

De Telegraaf-verslaggever komt vervolgens met een feit: “Ik kan het me voorstellen, want de kijkcijfers van TLC zijn natuurlijk een stuk minder dan RTL 4.”

René heeft echter alternatieve feiten: “Nee, dat is niet waar, want hier kijken veel meer mensen naar.”

Natasja: “TLC is gewoon regulier op woensdagavond om half negen en daarna is het terug te zien op Discovery+. Ik denk dat dat een beetje de moderne nieuwe tijd is, dat je mensen…”

‘Het is een upgrade!’

René vult aan: “Ik vind het eigenlijk wel een upgrade, eerlijk gezegd, want vroeger zat je aan een tijd en dan moest iedereen kijken om half negen en nu kunnen ze kijken wanneer ze willen.”

Ehh, weet René dat de programma’s van RTL 4 ook gewoon online terug te zien zijn? De Telegraaf-verslaggever: “RTL heeft ook Videoland natuurlijk, hè?”

Froger verrassen

Hoe dan ook: hoe heeft dat hele programma van de Frogers gisterenavond gescoord op TLC? Verrassend goed, meldt Tina Nijkamp op haar analysekanaal. “Het bleek een spectaculaire kijkcijferavond. Bijzonder want de woensdag is de meest overvolle avond van de week met onder andere Oogappels, Hunted en Perfecte Plaatje.”

Ze vervolgt: “Dus voor de familie Froger leek het niet makkelijk om zich daar nog tussen te wurmen… Maar dat gebeurde WEL. Een spectaculaire score voor de kleine zender TLC. De Frogers: Happy Campers scoorde maar liefst 248 duizend kijkers. Wauw! Dat is bijna en record voor TLC.”

Alleen Fred beter

Wat is het all-time high van TLC dan? “Dat staat nog steeds op naam van Fred van Leer met Say Yes to the Dress met 300 duizend kijkers, maar alsnog is dit dus een waanzinnig goede score.”

De Frogers scoorden bíjna beter dan SBS 6, waar Jan Versteeghs Klein Maar Fijn bleef steken op 305 duizend kijkers. “Het laat ook zien hoe belangrijk promotie is, want de Frogers zaten overal en hebben talloze interviews gedaan. Heel bijzonder en DE verrassing van dit tv seizoen qua kijkcijfers.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De Frogers van RTL 4 naar TLC: degradatie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen