Froger-zoon snikt in kerstgesprek: ‘Mama en papa waren altijd weg’

Ieder huisje heeft zijn kruisje, zelfs dat van tv-weldoener Natasja Froger. Haar zoon Maxim Froger klaagt in een kerstinterview met de Weekend over hoe weinig zijn ouders er vroeger waren.

René en Natasja Froger © NPO

Maxim Froger is niet bepaald van onbesproken gedrag. De doorgaans goed geïnformeerde juicekoningin Yvonne Coldeweijer heeft ontzettend heftige juice over deze BN’er-telg naar buiten gebracht. Waarom komen zijn vreemde gedragingen vandaan? Zijn moeder Natasja Froger hangt immers 24/7 de weldoener uit. Nou ja, op tv in elk geval.

‘Ze waren er nooit’

De Weekend heeft nu een groot interview met Maxim, die dit jaar te zien was als kandidaat in Expeditie Robinson. Hij wordt daarin gevraagd naar zijn eigen ontstane BN’er-schap. “Zeker, ik mag heel leuke dingen doen, dat vind ik te gek. Maar het is niet zo dat ik dat altijd al heb gewild.”

Eigenlijk wilde Maxim vroeger alles behalve een ster worden, omdat hij vond dat zijn ouders – allebei grote sterren – er niet genoeg voor hem waren. “Ik ben met mijn pa en ma opgegroeid terwijl zij bekend waren. Papa en mama waren altijd weg. Of nou ja, altijd weg is een groot woord, maar mama maakt sinds mijn elfde tv-programma’s.”

Hart in Aktie

Mama de hele tijd op pad voor Hart in Aktie, maar was haar hart thuis genoeg wel in actie? Maxim twijfelt er dus aan. En papa? “Papa was natuurlijk veel aan het optreden, wij gingen dan vaak mee om te kijken. Dan stonden we altijd in de belangstelling. Daar leer je wel mee omgaan, maar ik wilde daardoor ook een beetje op de achtergrond blijven.”

Maxim wilde gewoon lekker thuis zijn met mama en papa en niet steeds backstage in een hoek gezet worden. “In het begin trok die bekendheid mij niet echt, maar toen heb ik het er lang met mijn pa over gehad en hij zei: ‘Maar pik, wat vind je nou het allerleukste om te doen?’ En dat is zingen, dan kun je moeilijk op de achtergrond blijven.”

BN’er-zoon

En zo is Maxim de zóveelste BN’er-zoon die wil zingen, dansen, presenteren of influencen. Kan hij niet beter gewoon een vak gaan leren? Met die zoon van Marco Borsato wil het ook totaal niet lukken. “Luca is een lieve jongen, een vriend van me. Die doet ook lekker zijn ding.”

Eigenlijk is het leven als BN’er-zoon gewoon zwaar, besluit Maxim. “Natuurlijk, als ‘zoon van’ kom je misschien op bepaalde plekken makkelijker binnen, maar het is ook moeilijker. Als je ergens komt, moet je wel meteen zo goed zijn als je vader, want anders vinden mensen je al gauw een slechte zanger.”

Mediacourant wenst u prettige kerstdagen! 🎄

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen