Mark Rutte vindt dat RTL te vaak rouleert met talkshows: ‘Jezus!’

Mark Rutte, de demissionair premier van ons land, vindt dat RTL 4 veel te vaak rouleert met haar talkshows op de late avond. “Jezus, jongens, hoe vaak?! Ik háát verandering. Hou op.”

Mark Rutte © RTL

De late-night-sterren van RTL 4 zijn verwikkeld in een soort permanente estafetterace: ze rennen de longen uit hun lijf om het stokje door te geven, zodat ze snel weer op vakantie kunnen. Renze Klamer is nog maar net klaar met het irriteren van Arie Boomsma en Jorik Scholten of de volgende host dient zich alweer aan: op maandag begint Humberto Tan.

‘Jezus, jongens’

Jaïr Ferwerda brengt het ter sprake als hij gisterenmiddag demissionair minister-president Mark Rutte voor zijn camera krijgt. “Dit is de laatste uitzending van Renze dan weer.”

Rutte verbaasd: “Jezus, jongens, hoe vaak wisselen jullie?”

Jaïr: “Het wisselt maar en het wisselt maar bij RTL.”

Rutte: “Ik háát verandering. Hou nou eens op.”

‘Ook leuk’

Jaïr licht Rutte in over het uitzendschema. “Dan begint maandag Humberto.”

Rutte: “Ook leuk.”

Jaïr: “Renze is over ongeveer drie maanden, rond mei, weer terug. Bent u dan nog premier als hij dan weer begint?”

Rutte: “Ik heb geen idee, dat zou je aan de onderhandelaars moeten vragen. Dat is best wel ver, dus dan hoop je toch dat ze een eindje verder zijn. We zijn een langzaam land, een traag land. Ik leg dat aan iedereen internationaal ook uit. Het duurt lang hier.”

Kwakkelen

Hoe gaat het eigenlijk met Rutte? Hij klinkt wat verkouden. “Wat een weertje, hè? Ik ben al de hele week aan het kwakkelen, heet dat geloof ik. Het heerst, het heerst.”

Wat vindt Rutte ervan dat in NRC wordt gesuggereerd dat hij alleen maar pro-Israël is om een baantje bij de NAVO in de wacht te slepen? “Dat is niet waar, dus ja, weet je, ja jongens, jezus… Anonieme bronnen, awww, gezeik, maar je kunt er ook niks tegen, dus ik ga me er ook niet aan ergeren.”

Boos op NRC

Rutte lijkt een beetje boos op NRC. “Zo’n verwijt is zand in het water gooien, dat wordt dan troebel en dan moet ik me ertegen gaan verdedigen en als ik dat doe denkt iedereen: o, waar rook is, is vuur.”

Als Jaïr de premier aan het eind van het gesprek een fijne dag wenst, roept Rutte: “Een hele fijne dag en Renze: goede maanden!”

Renze daarop in de studio: “Mijn avond kan niet meer stuk!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Mark Rutte een punt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen