Mark Rutte nooit meer op televisie na afscheid: ‘Nee, echt niet’

Mark Rutte zal na zijn afscheid als demissionair premier nooit meer op de Nederlandse televisie verschijnen, stelt hij voor de camera van Jaïr Ferwerda. “Nee, echt niet.”

Mark Rutte en Jaïr Ferwerda © RTL

Het afscheid van Mark Rutte uit de politiek is nabij: op 22 november zijn de verkiezingen, daarna volgt er een normaal gesproken langdurig formatieproces en als de compromissen zijn gesloten, dan verdwijnt onze demissionair premier in de anonimiteit. Hij beweert zelf dat hij nooit meer voor een tv-camera zal staan.

Nooit meer op tv

Jaïr Ferwerda vraagt hem in zijn rubriek, die gisterenavond werd uitgezonden in Renze: “Word je een soort orakel uit Benoordenhout?”

Dan zegt Rutte stellig: “Nee, nee, nee, je zult mij op tv niet meer terugzien hierna. Nee, echt niet.”

Het gebbetje van Rutte dat Vandaag Inside na zijn afscheid als premier een stoel mag aanschuiven aan tafel, is dus inderdaad grappend bedoeld. Nooit meer op tv betekent immers ook nooit meer in een talkshow.

Opvallend?

De redactie van Renze spreekt van een ‘opvallende uitspraak’, maar PowNed-programmamaker Christo Ruijs vindt dat wel meevallen. Hij twittert: “Hoezo ‘opvallend’? Balkenende en Kok zag je na hun vertrek van het Binnenhof ook nooit aan praattafels zitten om de huidige politieke actualiteit te bespreken.”

Ene Anne-Marie vindt het een mooi besluit van de premier: “Heerlijk, iemand die niet straks gaat lopen orakelen over wat anders moet en: ‘In mijn tijd deden we dat zus of zo’.”

Fragment

Jaïr met Rutte:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gaat u Mark Rutte missen in de Nederlandse politiek en media?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen