Willeke Alberti prijst Mark Rutte: ‘Hij wil goed doen voor iedereen’

Willeke Alberti vindt dat Mark Rutte iets meer applaus verdient dan hij nu krijgt. Ze vindt het gemeen hoe hij wordt bekritiseerd. “Het is toch niet normaal hoe iedereen met elkaar omgaat?”

Mark Rutte en Willeke Alberti © RTL, NPO

Het leven is comfortabel als je rijk genoeg bent om afstand te kunnen bewaren van alle dingen die fout gaan in onze maatschappij: ook Willeke Alberti heeft als ex van multimiljardair John de Mol geen klagen. De zangeres begrijpt al dat gemopper op afzwaaiend minister-president Mark Rutte dan ook niet zo. Hij heeft het toch goed gedaan?

‘Rutte is een mens’

Willeke, die normaal gesproken nooit uithaalt naar andere BN’ers maar afgelopen zomer wel kritisch was over het concert van Bas Smit, vindt dat er in dit land veel te veel kritiek wordt geuit op alles en iedereen.

Ze laat in de nieuwste Privé haar ongenoegen blijken: “Het is toch niet normaal hoe iedereen met elkaar omgaat? Ook als je kijkt naar wat er met de regering is gebeurd. Daar word ik zelfs verdrietig van, want wat moeten wij zonder? Mark Rutte maakt ook fouten, maar hij is toch een mens?”

‘Potverdorie zeg!’

We mogen God op onze blote knieën danken met iemand als Rutte, vindt Willeke. “Die man wilde alleen maar goed doen voor iedereen. En dan zie je hoe het gaat en dat maakt me verdrietig. En dat heeft niks te maken met de VVD of Rutte zelf, maar ik houd van mensen. Ga er maar aan staan om dit land op dit moment te regeren. Potverdorie.”

Er gaat volgens haar een groot premier verloren aan Rutte. “Hij wil echt alleen maar goed doen, Mark Rutte, dat geloof ik. Het is gewoon of mensen goed en eerlijk zijn, en natuurlijk zal ie weleens wat vergeten zijn. Vind je het gek?”

Vergeetachtig

Er is veel kritiek op het feit dat Rutte op handige momenten ineens vergeetachtig is. “Al jaren is ie aan het regeren en soms heeft hij inderdaad gezegd: ‘Ja hallo, dat weet ik niet meer.’ Maar het wordt zó op de man gespeeld, dat ze hem als persoon aanvallen en het niet meer over de inhoud gaat.”

Ze besluit: “Politici zijn, net als wij allemaal, ook mensen en we moeten allemaal proberen om te leven en te overleven. Ik ben altijd zo geweest, dat ik dat dacht: ik houd heel erg van mensen. Het maakt me ook nooit uit hoe arm of rijk iemand is.”

Update 17.30 uur – De poll onder dit artikel is gewijzigd. Vanwege een technisch probleem – er stond in een van de antwoordvelden een emoticon die niet werd geaccepteerd – was er slechts één reactiemogelijkheid.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Willeke Alberti gelijk? Moeten we iets meer applaudisseren voor Mark Rutte?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen