Marc-Marie vindt Tim Hofman te cynisch over onderonsje met Rutte

Marc-Marie Huijbregts vindt dat Tim Hofman veel te cynisch reageert op een intiem onderonsje tussen Mark Rutte en Jesse Klaver. “Ik vind dat juist goed om te zien. Niks fouts aan.”

Tim Hofman en Marc-Marie Huijbregts © RTL

Mark Rutte vertrekt uit de politiek, na al die jaren als minister-president van ons land. Zelfs Geert Wilders heeft hem vanwege die aankondiging overladen met complimenten als bedankje voor zijn bewezen diensten. Er heeft ook een intiem onderonsje plaatsgevonden tussen de demissionair premier en Jesse Klaver. De beelden daarvan gaan viral.

‘Is dit Lucky TV?’

De twee schudden elkaar in het fragment de hand. Rutte bedankt de leider van GroenLinks voor zijn belletje: “Hé gozer, fijn dat je gebeld hebt gisteren. Ja ik… Hou van je.”

Tim Hofman vindt dat echt niet kunnen. Hij twittert er woest over: “Oprecht gezocht naar een Lucky TV-logo, maar dit is gewoon echt hoe oppositie en heersende macht met elkaar zijn. 🥲”

Tim boos

Het stelt Tim erg teleur van GroenLinks. “Dat heilig verklaren van een gezellig biertje met de politieke oppositie. Hoe gaat dat dan?

VDD-er: ‘Net een met wetje weer een een bijstandsmoeder klemgezet 🤣.’

GL-er: ‘Zand erover! Barman, twee goudgele cilinders svp!!!’

En daarna een gesprek over dezelfde loafers hebben.”

Cynisch

Marc-Marie Huijbregts vindt dit allemaal wel heel cynisch van Tim. Hij twittert: “Ik vind dat goed om te zien. Niks fouts aan.”

Daar is De Correspondent-hoofdredacteur Rob Wijnberg het mee eens: “Oke, beetje klef ja. Maar ik ben eerlijk gezegd blij dat we in een land leven waarin politici zo met elkaar omgaan ipv dat ze elkaar ook persoonlijk naar het leven staan. Ik zie het de ‘macht en oppositie’ in de VS niet doen, en kijk hoe dat land erbij ligt.”

Koortsdroom

Panorama-journalist Rowan Geleijnse ziet er ook niet zo’n probleem in. “Los van of je dit goed of slecht vindt, denk ik dat dit soort persoonlijk contact min of meer noodzakelijk is om jezelf niet totaal te verliezen in de koortsdroom die politiek Den Haag is”, twittert hij.

Oud-Kamerlid Femke Merel van Kooten begrijpt Tim wél: “‘Ik hou van je?…’ 😳 GroenLinks houdt kabinetten Rutte via Eerste Kamer al jaren in het zadel. Vaak totaal onduidelijk wat zij daar in de achterkamertjes voor terug krijgen. Ik begrijp wel dat Rutte daar warme gevoelens bij heeft. Maar hoe voelt dit voor GroenLinks-kiezers?”

Fragment

De tweet van Tim:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen