Bridget Maasland adviseert Sven Kockelmann: ‘Stop er maar mee’

Bridget Maasland adviseert Sven Kockelmann om het roer om te gooien bij de vrijdagse Op1. “Ik denk dan: zit iemand daar echt op vrijdagavond op te wachten? Je wil toch gezelligheid?”

Sven Kockelmann en Bridget Maasland © NPO, RTL

De late talkshows van NPO 1 en RTL 4 hebben het nakijken: er wordt maar één praatprogramma écht goed bekeken in Nederland en dat is de SBS 6-hit Vandaag Inside. Waarom worden Op1 en Beau/Humberto/Renze zo magertjes bekeken in vergelijking met de show van Wilfred Genee? Er is niet genoeg sfeer, zeggen ze bij RTL Boulevard.

‘Stop ermee, Sven!’

Bridget Maasland denkt dat Op1 het helemaal verkeerd begrepen heeft. “Op1 probeert ook van alles te doen om de kijker aan zich te binden, maar dat lukt niet echt. Ze hebben nu Sven Kockelmann de meer politieke richting opgestuurd voor de donderdag- en de vrijdagavond”, vertelt ze aan de desk.

Wát een verkeerde keuze, aldus de presentatrice. “Ik denk dan: zit iemand daar echt op vrijdagavond op te wachten? Dan wil je toch altijd een beetje luchtigheid juist? Gezelligheid?”

Gigantische breuk

Op1 zit enorm te zwalken, aldus collega Rob Goossens. “Het is een gigantische breuk met wat ze hiervoor hebben geprobeerd met Paul de Leeuw, door op vrijdagavond juist een luchtigere Op1 te maken. Dat is faliekant mislukt. Die willen er niet meer aan herinnerd worden. Nu zijn ze dus juist de diepte ingegaan.”

De vrijdag is daar echter niet geschikt voor, vindt Rob. “De kwaliteit is ook wisselend: er was vrijdag een hele gekleurde, slechte uitzending over wat er speelt in Israël. Tegelijkertijd voel ik überhaupt dat ze daar op de winkel aan het passen zijn totdat het stekkertje eruit getrokken wordt, want Op1 weet natuurlijk al dat ze na de zomer niet meer bestaan.”

Naar sfeer kijken

Wat denkt Rob dat de talkshows van NPO 1 en RTL 4 kunnen leren van Vandaag Inside? “Waar ze in elk geval goed naar moeten kijken is naar de sfeer. Je ziet dat zeker de RTL-talkshows dat ook wel proberen te kopiëren. Als je gewoon drie mensen hebt waarvan je weet: dat wordt sowieso gezellig…”

Hij besluit: “Je krijgt het huiskamergevoel dat mensen thuis blijkbaar op dat moment zoeken. Ik vind dat RTL daar in elk geval al stappen in heeft gezet, maar Op1 mist dat gewoon.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Sven Kockelmann: stoppen of doorgaan met politieke vrijdag van Op1?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen