Maakt Rutger Castricum de overstap naar SBS 6? ‘Het zou kunnen’

Rutger Castricum zit regelmatig aan tafel bij Vandaag Inside en is ook een belangrijk onderdeel van VI-vervanger De Oranjewinter. Zal hij de overstap naar SBS 6 gaan maken?

Rutger Castricum © SBS 6

De meeste mensen kennen hem tegenwoordig alleen als tafelgast van Vandaag Inside: presentator Rutger Castricum. Toch is de publieke omroep PowNed zijn eigenlijke werkgever; daar maakt hij ook een aantal programmaatjes, voornamelijk over politiek. De kijkcijfers zijn echter heel laag in vergelijking met die van VI en De Oranjewinter.

Verpieteren

Volgens kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp scoort de talkshow van SBS 6 hogere kijkcijfers als Rutger aan tafel zit en wordt hij een beetje ondergewaardeerd door de publieke omroep. “Hij zit een beetje te verpieteren op kijkcijferkrater NPO 3 en aan de randen van de nacht op NPO 2. Rutger blijkt in ieder geval bij de SBS 6-kijker hartstikke populair.”

Zou een overstap naar SBS 6 niet iets zijn voor Rutger? Tina stelt op haar analysekanaal dat het ‘zou kunnen’, maar dat ze het niet waarschijnlijk acht, omdat de zender hem eigenlijk alleen een wekelijkse plek aan tafel bij VI kan bieden. En bij de publieke omroep heeft Rutger zijn eigen politieke programma’s, die hij bij SBS 6 niet zou kunnen maken.

Naar de late avond

Tina wijst er ook op dat Rutger heeft verklapt dat hij samen met Jeroen Pauw werkt aan een late-avond-talkshow voor NPO 1. Vooralsnog krijgen de makers van Khalid & Sophie na de zomer het Op1-slot van maandag tot en met donderdag in handen, terwijl de vrijdagavond nog open ligt. En die wil Rutger dus gaan kapen met Jeroen.

Een goed idee, schrijft Tina in Superguide. Sterker nog: ze zou hen de hele week geven. “Wellicht is het een idee om Jeroen Pauw weer over te halen late night te laten presenteren, met Rutger Castricum als sidekick. Presentatoren met een wat neutralere uitstraling dan Sophie die, mede door de verkiezingsuitzendingen, een enorm links imago heeft gekregen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen