‘Maxime Meiland lijkt alsnog terug te krabbelen in smaadzaak’

Maxime Meiland lijkt alsnog terug te krabbelen in de smaadzaak die tegen haar is aangespannen, stelt Evert Santegoeds. “Het lijkt erop dat ze toch met elkaar in gesprek zijn.”

Maxime Meiland © YouTube

De man die door Maxime Meiland in allerlei boeken wordt beschuldigd van verkrachting – zonder aangifte en vooralsnog zonder bewijs – is het goed zat met de realityster. Hij heeft besloten om een kort geding tegen haar aan te spannen en die zou eigenlijk volgende week vrijdag dienen, maar nu is dat ineens uitgesteld tot 16 februari. Een maand later dus.

Schot in de zaak

Het is opvallend, omdat een kort geding juist bedoeld is als spoedprocedure, maar dat haastige karakter is er nu wel van af. Wat is er aan de hand? “Ik denk dat beide partijen met elkaar in gesprek zijn. Beiden willen ineens niets meer zeggen”, zegt Evert Santegoeds, de hoofdredacteur van Privé, in de podcast Strikt Privé.

Maxime lijkt terug te krabbelen, aldus Evert. “Ze hebben beiden gevraagd om het een maand uit te stellen, dus ik denk dat er een beetje schot in zit om te voorkomen dat het allemaal in de rechtszaal moet worden uitgevochten.”

Onderling oplossen

De door Maxime beschuldigde man gaf haar eerder de kans om het onderling op te lossen, maar eiste toen wel dat haar boek uit de handel zou worden genomen, een rectificatie in De Telegraaf én een vergoeding van alle materiële en immateriële schade. Gaat ze nu alsnog overstag?

Maxime zal hem wel knijpen, aldus Evert. “Kijk, er is duidelijk een fout gemaakt door de makers van het boek, die zien dat ook heus wel in, al zullen ze dat niet hardop zeggen en zo hun schuld bekennen, maar als er een schikking uit kan komen, dan zal er hoe dan ook wel een keer gerectificeerd worden.”

In Den Haag

En lukt dat niet? “Dan kun je alsnog naar de rechtbank, want op 18 februari staat geloof ik een nieuwe datum gepland in Den Haag. Ja, dan proberen ze dat toch op te lossen…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Maxime Meiland bakzeil gaat halen bij de rechter?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen