Eva Jinek tóch niet naar vooravond? ‘Direct door naar late avond’

Het is de bedoeling dat Eva Jinek na de zomer Khalid & Sophie opvolgt in de vooravond van NPO 1, maar gaat dat nog wel gebeuren? “Misschien kan ze in één keer door naar de late avond.”

Eva Jinek © RTL

De NPO dacht het helemaal in kannen en kruiken te hebben: Eva Jinek zou na de zomer van start gaan op het huidige tijdstip van Khalid & Sophie – 19.00 uur op NPO 1 – en die talkshow zou dan weer op de plek van Op1 komen, ’s avonds laat dus. Maar nu Khalid Kasem door de mand is gevallen en zijn tv-carrière is beëindigd, staat alles op losse schroeven.

Talkshow killen?

Khalid & Sophie is enorm beschadigd, zelfs als het programma door zou gaan zonder Khalid, dus is dat nog wel een optie voor de late avond? Realityseries scoren momenteel ook prima in de vooravond van NPO 1. Een Huis Vol is daar een hit en momenteel is Meer Dan Verwacht op zender; daar keken gisteren 742 duizend mensen naar.

Tina Nijkamp vraagt zich op haar analysekanaal af ‘of het misschien een goed idee is om alleen realitysoaps om 19 uur te doen in plaats van een talkshow’. “Als het nieuwe Meer dan Verwacht ook goed scoort lijkt het beter om de talkshow te killen op vooravond NPO 1 en alle ballen op late night te zetten. En Eva dus wellicht het Op1-slot te laten invullen.”

Eva naar laat

AD-mediajournalist Marcus den Blanken brengt het ook ter sprake, namelijk in de AD Mediapodcast. “Vind jij dan dat ze dit gewoon het hele jaar door moeten doen? Kan Jinek niet gewoon naar de late avond en dat we het probleem van Khalid & Sophie ook opgeheven hebben?”, vraagt hij aan collega Angela de Jong.

Daar heeft Angela gemengde gevoelens over. “Ja, ik zou best iedere dag Een Huis Vol willen, maar: hoe maak je dat en is het dan nog leuk om naar te kijken? Het is volgens mij leuk omdat je een compilatie hebt en er heel lange tijd gefilmd wordt en alles in één aflevering wordt gepropt, maar ik zie niet zo goed hoe je dat het hele jaar kan doen.”

Kleintjes

Wellicht gaat het dan vervelen, aldus Angela. “Met die kleintjes is het natuurlijk ook heel leuk, maar ook voor een week of twee, drie. Ik ben van de school dat de publieke omroep om zeven uur gewoon een actueel programma hoort te hebben, waarin het nieuws van de dag wordt besproken. Je ziet dat daar behoefte aan is.”

Ze vervolgt: “Ik bedoel: RTL Boulevard, wat dan een bepaalde kant kiest met entertainment en misdaad, dat scoort de pannen van het dak, dus je hoort daar gewoon iets te hebben, vind ik, wat gewoon de kijker bijpraat over het nieuws. Wat niet wegneemt dat ik erg geniet van deze programma’s totdat het verschrikkelijke Khalid & Sophie weer begint.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Waar ziet u Eva Jinek liever?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen