Wendy van Dijk duikt op in kerstflop NPO 3, geeft tips aan zoontje

Wendy van Dijk duikt plotseling op in dé kerstflop van de Nederlandse televisie. Wat doet de SBS 6-vedette daar? En waarom staat haar zoontje Sem van Dijk in een goedkoop kerstpak?

Wendy van Dijk en Sem van Dijk © NPO

Het is echt om moedeloos te worden: NPO 3 heeft van belastinggeld een kersteditie van het tragische Alleskunner VIPS gemaakt. Het is de makkelijkste vorm van televisie: je nodigt D-sterren uit van het kaliber Maik de Boer, zet ze in één ruimte met elkaar en laat ze vervolgens gekke kunstjes doen. Prima op SBS 6, maar nogmaals: van belástinggeld?

Kortwieken

Serious Christmas, zoals het programma heet, is een gotspe, maar er is al genoeg over gezegd. Angela de Jong is boos, Tina Nijkamp is kwaad en RTL Boulevard is er dan altijd als de kippen bij om hen een podium te bieden. En ze hebben natuurlijk allemaal gelijk; dit is overduidelijk koren op de molen van Geert Wilders die de NPO wil kortwieken.

Hoe dan ook: die dagelijkse kerstshow van presentator Mark Baanders, waar werkelijk geen hond naar kijkt, had gisterenavond Wendy van Dijk in de uitzending zitten. Haar zoontje Sem van Dijk doet mee aan die show en moest net als zijn collega’s een kerstdansje doen. Nou, daar was hij dus hélemaal niet blij mee.

Meme van Sem

Sem voelt zich kennelijk niet voor schut staan als hij in de Canta van mama en papa rondrijdt, “maar hier dansen…”, zegt hij voor de camera. “Ik ga gememed worden door m’n vrienden, daar word je niet goed van.”

Al voordat hij de opdracht krijgt, geeft Sem aan niet te willen dansen. “Nee, ik hoop echt niet dat we gaan dansen. Dat zou echt verschrikkelijk zijn voor mij, want ik ben sowieso niet echt een danser. Ja, op een festivalletje, maar dan sta ik gewoon met m’n handen zo.”

Moeder bellen

Na het krijgen van de opdracht besluit Sem een hulplijn in te schakelen. “Ik ga gewoon m’n moeder bellen voor tips, want die kan natuurlijk hartstikke goed dansen.”

Sem besluit te beeldbellen. Hij is zelf in beeld, maar mama is helaas digibeet: “Moeder, ik zie je niet.”

Wendy: “Nee, hoe doe ik dat?”

Sem: “Nee, dat maakt niet uit, je ziet mij wel, kijk even.”

Nachtmerrie

Wendy, die uiteindelijk alsnog in beeld verschijnt, bekijkt aandachtig het kerstpak dat Sem aan heeft. “Ja, ik zie jou!”

Sem: “M’n grootste nachtmerrie is uitgekomen, ik moet dansen. Heb je niet even een tippie?”

Zijn zusje vervolgens: “Ja, doe even een beetje soepel. Niet als een stijve hark daar staan.”

Van VIP-kid naar kerstkluns. Wát een televisie weer…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Sem van Dijk doet dansje in kerstpak. Is dit belastinggeld waard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen