Özcan Akyol valt collega’s Khalid & Sophie aan in eigen clubhuis

Van je collega’s moet je het hebben: Özcan Akyol valt Khalid Kasem en Sophie Hilbrand aan in de VARAgids, dat dient als hun gezamenlijke clubhuis. “Op zoek naar de juiste anchors!”

Özcan Akyol en Khalid & Sophie © SBS, NPO

Er blijft Khalid Kasem en Sophie Hilbrand ook niets bespaard. De aankondiging dat zij dé late-night-sterren worden van NPO 1 heeft vooralsnog alleen maar tot kritiek geleid. Eigenlijk komt het erop neer dat niemand dit een goed idee vindt, maar dat de BNNVARA graag een links-progressief geluid wil laten horen en het duo daar kennelijk goed in slaagt.

Gewoonte doorbroken

Hun directe collega Özcan Akyol, die voor de omroep onder meer De Geknipte Gast maakt, is ook niet enthousiast. Hij krijgt in zijn VARAgids-brievenrubriek Lieve Eus een brief van een teleurgesteld omroeplid. Deze meneer Ben klaagt: “We blijven de omroep altijd trouw, maar onze gewoonte is doorbroken door dit duo.”

Ben vindt Khalid en Sophie helemaal niet leuk als talkshowhosts. “Waar is het jonge talent? Waarom krijgt dat geen kans? Is het geen klus voor jou?”

Jonge talent

Özcan denkt dat we op het jonge talent niet hoeven te rekenen. “Het jonge talent is op Instagram overbodige filmpjes aan het maken over vegan eten en ze voeren online voor de duizendste keer de discussie of d*ckpics wel of niet mogen. Het is geen generatie die zich concentreert op lineaire televisie voor de vergrijzende kijker.”

Dan laat hij blijken geen fan te zijn van Khalid & Sophie: “Ik vind dat BNNVARA altijd een dagelijkse talkshow moet hebben voor de balans. Het is alleen even zoeken naar de juiste anchors.”

Pijnlijke sneer

Khalid & Sophie vindt hij dus níet de juiste anchors. “Misschien dat ze in de loop der tijd wel iemand hebben klaargestoomd die een breed publiek kan trekken, van literatuurlezers tot voetbalkijkers, iemand uit de provincie, die tussen de mensen staat en al jarenlang ervaring heeft met televisiemaken, op verschillende zenders.”

En dat is natuurlijk een duidelijke sneer aan het adres van Khalid, die voor zijn baan als talkshowhost advocaat was zonder enige tv-ervaring. En het land snakt volgens Özcan naar een talkshowhost met ervaring. “Een grote opdracht.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Khalid & Sophie gaan naar de late avond. Zullen ze uiteindelijk het duo Pauw & Witteman evenaren?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen