Daphne Deckers plast onder de douche, maar viert kerst in Florida

Wat een gekkigheid is dat toch altijd met die BN’ers: ze oreren in de media constant over hoe begaan ze zijn met het klimaat, maar als de camera’s uit gaan stappen ze direct op de volgende vlucht.

Emma en Daphne Deckers © Instagram

De BN’ers zijn er een ster in: andere mensen uitleggen hoe je zo klimaatneutraal mogelijk kunt leven, zodat we de aarde met z’n allen ietsjes minder snel laten opwarmen. Maar vrijwel álle sterren blijken zelf helemaal niet te leven naar wat ze prediken. Een berucht voorbeeld is ‘klimaatstrijder’ Isa Hoes, die nog vaker vliegt dan de gemiddelde stewardess.

Kerosineslurper

Isa vindt het hartstikke belangrijk dat we aan het klimaat denken, maar is zelf de grootste kerosineslurper van de buurt. Hoe ze dat goedpraat? Ze zegt dat ze haar CO2-uitstoot compenseert door steeds ergens een aantal bomen te laten planten. “Omdat ik me daar natuurlijk wel slecht over voel dat ik in een vliegtuig zit.”

Huilend in het vliegtuig die arme meid… Door naar Daphne Deckers. Die roept in haar columns dat we massaal onder de douche moeten gaan plassen. Want? “Dat scheelt pas écht water: zomaar 7 liter.” Applaus voor Daphne. Ze is nu door RTL Boulevard bekroond tot ‘klimaatbewuste meid‘. Een hele eretitel.

Klimaatbewuste meid

En waar gaat die klimaatbewuste meid kerst vieren? In Florida! Haar hele gezinnetje vliegt voor een klein weekje naar Disney World in Orlando om naar de kerstlichtjes te gaan kijken. Als ze economyclass vliegen dan stoten ze met z’n vieren dermate veel broeikasgassen uit dat je er maar liefst 104 dagen de Eiffeltoren van zou kunnen verlichten.

Dochterlief Emma Deckers in de nieuwste Weekend: “Ik vind kerst erg leuk, de kerstdagen zijn bij ons in de familie ook altijd erg aanwezig. We gaan nu ook met de hele familie en aanhang op vakantie, een weekje naar Disney World in Florida.”

Mooi weer

Daphne en haar gezinnetje vierden de kerst vorig jaar in een duur resort in Marbella, en vertrekken nu dus naar Florida. Als ze het klimaat zo belangrijk vinden, waarom gaan ze dan niet met z’n vieren rond de kerstboom in Muiden zitten?

Ja, dat is het volgens Emma allemaal net niet. “Pretparken zijn heel erg iets van onze familie, dat vinden we fantastisch. En we hebben daar ook nog mooier weer.”

Met een beetje mazzel helpt Disney hen toch nog aan een artificiële witte kerst. Maar een groene kerst? Dat gaat hem zéker niet worden…

Instagram

De vorige kerstreis van Daphne:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat kan Daphne Deckers beter doen als ze zo begaan is met het klimaat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen