Perfecte Plaatje-BN’er schrikt zich rot: ‘Huh? Duizend euro maar?!’

Sterfotograaf William Rutten is niet bang dat BN’ers die meedoen aan Het Perfecte Plaatje in dezelfde vijver gaan vissen als hij. Volgens hem vinden die sterren zijn vak niet lucratief genoeg.

William Rutten © RTL

Het Perfecte Plaatje is onder BN’ers een van de populairdere programma’s om aan mee te doen, omdat je geen dode koeienogen hoeft te eten, gekke spelletjes hoeft te spelen of jezelf hoeft uit te hongeren. Je moet hooguit wat leuke fotootjes schieten en dat vinden ze allemaal leuk. Ze roepen daarna ook stuk voor stuk dat ze willen blijven fotograferen.

‘1.000 euro maar?!’

Daar komt het echter nooit van, stelt topfotograaf William Rutten, die jurylid is in het programma. Als puntje bij paaltje komt halen de sterren hun neus op voor zijn vak, stelt hij in Televizier.

William vreest dus niet voor zijn baan. “Nee, de meeste BN’ers willen niet werken voor het geld dat de gemiddelde fotograaf verdient. Ik kreeg ooit een belletje van een oud-deelnemer: die had een klus van twee dagen aangeboden gekregen voor 1.000 euro en was verbaasd over de laagte van het bedrag.”

Goed betaald

Die ster had helemaal geen zin om twee dagen lang zijn of haar bed uit te komen en dan slechts duizend euro te toucheren. “En dat was dan nog een goed betaalde opdracht ook. Welkom in de wereld van fotografen.”

Meedoen aan Het Perfecte Plaatje zal ook meer geld opleveren. “Ik denk dat BN’ers in de rij staan om mee te doen. We laten iedereen in zijn waarde, je kan echt wat leren en het is een fantastisch avontuur met een leuke groep. Als we willen, kunnen we nog wel tien seizoenen maken met alleen de mensen die gezegd hebben mee te willen doen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen