Matthijs van Nieuwkerk naar RTL 4, heeft perfect alibi om te cashen

Is die strafbank voor Matthijs van Nieuwkerk ook een soort blessing in disguise? De tv-ster gaat voor het eerst in zijn carrière graaien bij de commerciëlen – RTL 4 – en heeft het perfecte alibi.

Matthijs van Nieuwkerk © RTL 4

Zet de föhns maar vast klaar, want Matthijs van Nieuwkerk keert terug op televisie. Voor het eerst in zijn carrière waagt hij zich aan een commercieel avontuur: de presentator gaat per 1 januari 2024 aan de slag voor RTL 4, heeft getekend voor vier jaar en begint in april met zijn eerste programma. En dat wordt een muzikale zondagavondshow, meldt het AD.

Matthijs naar RTL

De primeur over Matthijs’ transfer kwam gisterenavond van Wilfred Genee. “Ik heb trouwens een nieuwtje uit doorgaans betrouwbare bron: Matthijs gaat naar de commerciëlen, RTL”, merkte hij terloops op in Vandaag Inside. En dus niet naar SBS 6. “Het was wel leuk geweest hier, toch?”

Collega Johan Derksen: “Ik weet zeker dat hij daar geëist heeft dat hij die muziekshow mag doen die hij ook bij de publieken had, want dat was zijn grote hobby. Het was een duur programma, maar een heel goed programma. John de Mol houdt niet van muziekprogramma’s, maar zo’n muziekshow had op zaterdagavond bij ons niet misstaan hoor.”

Grote muziekshow

Het vermoeden van Johan klopt volgens het AD deels. Het wordt niet Matthijs Gaat Door, maar, zo meldt de krant: “Van Nieuwkerk gaat bij RTL onder andere een programma presenteren waarmee hij op zondag terugkijkt op de afgelopen week. Die show, die in april volgend jaar van start zal gaan, gaat gepaard met muziek.”

Nu moet John de Mol vrezen voor de concurrentie, aldus Johan. “Met zo’n presentator, hè? Als je pech hebt zetten ze hem volgend jaar tegenover ons of tegenover een ander Talpa-programma en dan heb je er alleen maar last van.”

Perfecte alibi

Matthijs heeft het perfecte alibi om naar de commerciëlen te gaan, want de NPO wil hem niet meer hebben na de rel over zijn vroegere wangedrag bij DWDD. En de strafbank waar hij het afgelopen jaar op zat lijkt daardoor een soort blessing in disguise, want weinigen zullen hem die transfer naar RTL 4 meer kwalijk nemen. Hij heeft immers geen optie.

Na een jaar stilzitten kan Matthijs bij RTL een flinke financiële inhaalslag maken. Johan: “Ik vind het wel goed dat hij terugkeert op tv. Het is lachwekkend dat die jongen zo lang daar in die boerderij onder Deventer gevangen gehouden is. Hij werd zo aangepakt door die k*t-wokegemeenschap dat hij zijn neus niet buiten de deur kon doen.”

‘Echt mooi’

Eigenlijk zou Matthijs begin 2020 al overstappen naar RTL 4; hij zou toen gaan meedraaien in de talkshowcarrousel met Eva Jinek en Beau van Erven Dorens. Het drietal was zelfs al op een persfoto gezet, maar de presentator had koudwatervrees. Hij trok zich op het laatste moment terug, vermoedelijk uit angst voor het Jack Spijkerman-effect.

Jacks carrière eindigde vanwege zijn overstap van BNNVARA naar de commerciëlen, omdat de mensen hem toen zagen als een ongeloofwaardige graaier. En dat lot lijkt Matthijs nu te worden bespaard. “Ik persoonlijk vind het echt mooi dat hij in elk geval behouden blijft voor de Nederlandse televisie”, besluit Guido den Aantrekker in Shownieuws.

Update 8.30 uur

Lees ook: Peter van der Vorst bevestigt komst Matthijs: ‘Rapport duurt te lang’

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gaat Matthijs van Nieuwkerk last krijgen van het Jack Spijkerman-syndroom?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen